Menu

Lezing: “help hoe overleef ik mijn scheiding”

3 reacties

LEZING: VRIJDAG 30 SEPTEMBER VOOR ALLE SCHEIDINGSOUDERS EN -PROFESSIONALS

“Ja, de kogel is door de kerk” vertelt Laura. “We hebben van alles geprobeerd. Niets heeft geholpen. We gaan uit elkaar”. Olaf knikt instemmend. Ze zijn het met elkaar eens. Ik vraag hen naar hoe het zo gekomen is en er volgt een rustig en informatief gesprek zonder een onvertogen woord. 

Laura kijkt onrustig afwisselend naar Olaf en naar mij en bijt verbeten op haar lip. Hij staart naar een vlekje op mijn vloerbedekking en wiebelt met zijn voet. Voor mij duidelijke signalen dat er zaken zijn die niet hier en nu besproken kunnen worden. Het is niet meer veilig tussen hen.

Scheiden is meer dan een handtekening bij het kruisje

Ik vertel hen over mijn werkwijze. Dat een scheiding meer is dan een handtekening bij het kruisje onder het convenant. Dat het ook een emotionele proces is. En dat ieder van hen daar een eigen weg in te gaan heeft. Daarom beginnen we met eerst twee individuele sessies waarbij ieder zijn/haar eigen verhaal kan vertellen. Niet om de ander zwart te maken, maar gewoon om even de kans te krijgen te vertellen over wat de hele aanloop naar de scheiding en de scheiding zelf betekent voor hem en voor haar. Zonder dat de ander verbaal of non-verbaal kan inbreken. Want dat ze het oneens zijn over de details is heel normaal. Ieder beleeft de aanloop naar de scheiding nou eenmaal anders. 

Ik leg hen uit dat ik hen het beste kan helpen als ik onpartijdig ben, maar dat dit niet betekent dat ik niet afzonderlijk naar hun verhalen kan luisteren. Het lucht hen allebei zichtbaar op. Ja er is veel gebeurd. En ja ze willen elkaar niet zwartmaken, maar wat is het fijn als ze een keer ongestoord hun verhaal kunnen vertellen. 

Help! Hoe overleef ik mijn scheiding?

Zit jij er ook middenin of is jouw scheiding al achter de rug? 

Het voelt vaak alsof je in een slechte film bent beland. Chaos in je hoofd, lijf en leven. En iedereen zegt: je moet doorrrrrrr. Ja dûh, hoe dan? Hoe doe je dat nou echt? Zonder een groot, dik, fake masker op te zetten zoals Olaf en Laura? Herkenbaar? Kom dan luisteren naar de lezing: “Help! Hoe overleef ik mijn scheiding”. 

Met bruisende energie, grappige anekdotes en rake beschouwingen, neem ik je mee op een reis vol herkenning. Of je nu man of vrouw bent, schuldige of slachtoffer, on speaking terms of niet. Het maakt allemaal niet uit. Deze avond gaat het om jou. Met een lach, een traan en een zucht van herkenning ga je met een boost aan energie, tips en trics naar huis om jouw tij te keren. Nieuwsgierig? Kom dan ook.

Concrete gegevens

De lezing wordt gehouden op vrijdag 30 september in het Event Atelier aan de Grote Markt 109 in Almere. De inloop is om 18:30. De lezing zelf start om 19:00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Daarna is het tijd voor vragen en is er de mogelijkheid om met elkaar te brainstormen onder het genot van een drankje. Iedereen is van harte welkom. De entree is slechts € 5,00. Wel graag registreren via https://www.eventbrite.nl/e/registratie-bezielde-sprekers-2-help-hoe-overleef-ik-mijn-scheiding-415997288087

Renata Vermeulen

1door.nl


REACTIES

Carola - 28 sep 2022

Zijn deze soort lezingen ook in andere steden? Zou hem graag bijwonen, maar qua afstand is het geen optie voor mij.

    Renata Vermeulen - 29 sep 2022

    Hallo Carola. Dit hoor ik van meer mensen. Ik ga er een online Masterclass van maken. Als die klaar is breng ik je op de hoogte.

    Carola - 29 sep 2022

    Dankjewel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.