Menu

Maak werk van de volgende stap in je professionele carrière

Zet een volgende stap in je professionele carrière, wanneer je uitgekeken raakt op je huidige functie. Maak promotie door bijvoorbeeld van de operationele laag binnen de organisatie door te groeien naar de strategische laag, of laat je omscholen om te kunnen solliciteren op een hele andere functie. Het volgen van een opleiding is niet alleen interessant wanneer je promotie wilt maken of een andere functie ambieert; het helpt je ook jezelf voortdurend uit te dagen. Denk bijvoorbeeld aan een cursus persoonlijke ontwikkeling, waarbij je aan verschillende soft skills kunt werken. Hoe leer je anderen te adviseren? Op welke manier kun je collega’s overtuigen van je standpunten? Enzovoorts. 

In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je werk kunt maken van een volgende stap in je carrière. Naar welke opleidingen en trainingen heb jij al eens gekeken in het verleden? 

Volg een master na je hbo- of wo-opleiding

Naast een cursus persoonlijke ontwikkeling, kan ook het volgen van een master interessant zijn. Het is een verdieping op de opleiding die je reeds hebt afgerond op het hbo of wo. Denk bijvoorbeeld aan een master bestuurskunde, een master bedrijfskunde of een master psychologie. In de omschrijvingen van deze opleidingen vind je terug aan welke basisvoorwaarden moet worden voldaan, om de master te mogen volgen. Soms gaat het hierbij om een specifieke hbo- of wo-opleiding die afgerond moet zijn; in andere gevallen kan iedereen met een willekeurige hbo- of wo-opleiding aan de master starten. 

Focus je op zowel de soft- als hard skills 

Eerder las je al dat een cursus persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan de ontwikkeling van je soft skills. Het gaat om overtuigingskracht, leiderschap en bijvoorbeeld presentatietechnieken. Voor je persoonlijke groei is het belangrijk om zowel aan deze soft skills te werken, als ook te investeren in je hard skills. Deze hard skills zijn gerelateerd aan het werk wat je uitvoert; ze verdiepen je kennis over een specifiek onderwerp en helpen je op de hoogte te blijven van de laatste trends binnen een sector. Het volgen van een master kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze hard skills

Bekostiging van opleidingen niet altijd voor eigen rekening 

Schrikken de kosten van een aanvullende opleiding of cursus je af? Dat is niet nodig, daar veel werkgevers een persoonlijk budget beschikbaar hebben voor de opleidingen van medewerkers. Logischerwijs maak je hier uitsluitend aanspraak op, wanneer de opleiding gerelateerd is aan je dagelijks werk voor de organisatie. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.