Menu

Mag ik de spullen van ex weggooien?

3 reacties
spullen van ex

Ik zou graag willen weten wat de wettelijke oplossing is voor het volgende probleem.

Mijn ex en ik zijn 2 jaar uit elkaar en het huis staat nu, al ruim een jaar, op mijn naam. Destijds gingen we goed met elkaar om en heb ik aangeboden dat hij wat spullen nog wel even kon laten staan.

Nu hebben we sinds een paar maanden ruzie en heeft hij mij bedreigd. Hij wil zijn spullen ineens terug omdat hij grote schulden heeft en hij denkt dat er spullen met een grote waarde bij mij staan. Deze spullen van ex vertegenwoordigen volgens mij helemaal geen grote waarde, het is wat oud gereedschap en oude vriezers. Echter heb ik gelezen dat ik, ondanks dat hij weg is bij mij, zijn spullen niet mag weggooien. Ik wil hem niet in mijn huis na zijn bedreigingen dus kan ook niet zorgen dat ik van zijn spullen afkom d.m.v. aangetekende brief. Hoe kan ik toch zijn oude zooi opruimen zonder juridische problemen?

Het antwoord van Eelco van De Boorder Schoots advocaten:

Indien er nog spullen van meneer bij u staan, adviseer ik u hem in de gelegenheid te stellen die te komen halen. Naar ik begrijp, wil u meneer niet (meer) in huis hebben. Een oplossing is dat u de spullen op een afgesproken tijd aan de straat voor hem klaarzet. Indien u nl. spullen wegdoet zonder de toestemming van meneer, loopt u kans dat meneer u aansprakelijk stelt voor de schade die hij daardoor lijdt. Het is dus raadzaam hem een redelijk voorstel te doen, bv. door een aantal data te geven waarop hij de spullen kan komen halen met de vraag welke datum hem het beste schikt, met een uiterste datum bv. over drie maanden en de opmerking dat als hij de spullen niet vóór de tijd heeft opgehaald, u er dan vanuit gaat dat hij de spullen niet wil en dat u zich alsdan vrij acht die te laten afvoeren. U dient kopieën van die correspondentie te bewaren, zodat u later zo nodig kunt aantonen dat u meneer gelegenheid heeft gegeven de spullen te halen.

REACTIES

Louise - 18 jun 2018

Wat als de ex nergens op reageert? om zo het deurtje open te houden... ik zit in het zelfde schuitje, en ik krijg geen enkele reactie van mijn ex. opsturen durf ik niet want ik weet dat de kans 99% is dat er wordt gezegd ik heb niks gehad, of hij sloopt alles en zegt het is stuk aangekomen, mijn ex is geestelijk onstabiel en heeft mij telefonisch enorm gestalkt.

Bertil - 3 dec 2018

Mijn ex is naar Amerika gegaan, en ik mag op geen manier contact met haar. Ik heb haar advocaat gemaild over haar spullen die nog bij mij in Nederland zijn. Ik krijg echter geen reacties. Wat kan ik met die spullen doen?

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 4 dec 2018

Beste Bertil, het lijkt me het beste om het advies van de Boorder Schoots Advocaten uit deze blog te volgen. Dus haar advocaat een uiterste datum te geven om de spullen te laten ophalen en in de mail aangeven dat, als de spullen dan niet zijn opgehaald, je ervan uitgaat dat je ex er geen prijs meer op stelt. En bewaar de mailwisseling goed. Succes.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + 9 =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.