Menu

Merel ontmoet de nieuwe vriendin van papa

nieuwe vriendin van papa

Daar zit je dan te wachten tot hij met zijn nieuwe vriendin binnenkomt. Want ja, voordat de kinderen haar zouden ontmoeten en al direct bij papa en zijn nieuwe vriendin in huis slapen, wil ik wel eerst weten wie die jonge dame dan is. 

Zo ongemakkelijk

En waar praat je dan over. Zo ongemakkelijk, maar ik had de behoefte om te weten wie ze is. Aardige meid, zeker en ik hield me voor ‘zij kan er ook niks aan doen, ze is nog zo jong’ maar de manier waarop ze sprak over hún nieuwe huis en over de kamers van mijn kinderen, irriteerde me enorm!

Wie was zij die zo ineens hun leven kon binnenlopen? En mijn leven overhoop gooien? En dan tegen mij zeggen, jij hebt ook een leuk huisje op het oog? Dat kwam zo neerbuigend over.

Dit was een paar maanden na de scheiding, 2 weken nadat hij over haar vertelde en de dag dat zij samen in zijn nieuwe huis getrokken waren. Tja en dan nog deed hij of ze elkaar net kenden.

Dit is tot op heden onze enige ontmoeting geweest. Door de omgangsregeling die wij hebben zijn er weinig momenten dat wij elkaar kunnen zien. De keren dat ze mee was de kinderen bij mij brengen bleef ze in de auto zitten en zwaaide ze amper terug. En de paar keer dat ik de kids bij hem bracht was ze er niet of liet ze zich niet zien.

… en pijnlijk

Op social media plaatste ze uitgebreid foto’s met teksten als ‘nieuwe herinneringen maken’ en foto’s van het huwelijksaanzoek. Iets wat ik niet wilde zien, maar waar vrienden je dan toch op attenderen. Hij die foto’s van hun en de kids plaatst als gelukkig gezin. Pijnlijk allemaal nog geen jaar na de scheiding. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En ok, dit is natuurlijk hoe ik het ervaar. 

Ik ben en blijf hun moeder

Ze is gelukkig goed voor de kinderen, wat ik hoor. En ik zou oprecht willen dat het contact beter was tussen ons of dat zij eens moeite deed om mij te leren kennen. Want geloof me, ik heb pogingen gedaan.

Al was het maar dat ze zou zeggen dat ze nooit mijn rol in gaat en wil nemen. Want dat gevoel blijft knagen en vind ik het aller pijnlijkste van de hele situatie.

Mensen om mij heen zeiden ‘je kinderen weten wel dat jij hun moeder bent’. Tja er zit een verschil tussen dit zeggen en het voelen. De verbinding met mijn kinderen was ik echt even kwijt.

Inmiddels weet en voel ik dat ik hun moeder ben en blijf. Dit heeft wel tijd en hulp van een coach gekost. Ondanks dat ik het voel, hoop ik het niet mee te hoeven maken dat de kinderen haar mama gaan noemen. Want dat blijft voor mij een eretitel. Net als dat hij hun papa is en blijft.

Ik ben Merel 38 jaar en mama van 2 kindjes. Een zoontje van 5 jaar en een dochtertje van 2,5 jaar. Inmiddels bijna 2 jaar gescheiden. De keus van hun papa, er bleek na 2 maanden toch een andere vrouw te zijn. Inmiddels is papa al opnieuw getrouwd en is deze vrouw dus ook bij mijn kinderen. Na een lange periode van rouwen, ongelukkig zijn en het gebrek aan zelfvertrouwen grijp ik deze gebeurtenis aan als een nieuwe kans voor mezelf. De wereld ligt weer open voor mij. Ondanks het gemis van mijn kinderen als ze er niet zijn…

Lees alle blogs van Merel.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.