Menu

Mijn ervaring met een dating site voor vijftig plussers

2 reacties
50 plus dating

Ik moet toegeven: toen mijn ex aangaf te willen scheiden, raakte ik enorm in paniek. Naast het te verwerken verdriet en mijn boosheid, was ik vooral bang voor de leegte die komen zou. Het heeft me maanden gekost om mezelf op te pakken en te beseffen dat geluk in jezelf zit en niet in je partner. Ik kon me mijn leven moeilijk voorstellen zonder mijn ex. Na ongeveer een half jaar rees bij mij de vraag wanneer ik eigenlijk klaar zou zijn om een nieuwe relatie aan te gaan. Of je er klaar voor bent of niet, weet je zelf toch het best?

Lucht na een zware periode

Voor mij was het na een zware periode van echtscheiding heel goed om mijn horizon weer wat te verbreden. Ik snakte naar lucht, humor en mooie contacten. En daar hoort het aangaan van nieuwe contacten ook bij. Chatten met lotgenoten is voor mij een zeer waardevol instrument gebleken. Op die manier kon ik al snel ontdekken of iemand bij me zou passen om een vriendschap mee aan te gaan.

Goed gesprek

Voor vijftig plussers zoals ik is vooral een goed gesprek vele malen belangrijker dan vluchtige romantische verwikkelingen. Ik merkte op een gegeven moment vanzelf dat ik klaar was voor meer dan chatten. En tot die tijd was het gewoon heel fijn om met lotgenoten te kunnen praten. Nu heb ik een nieuwe relatie. Het is een lotgenoot die ik via een website voor vijftig plussers heb leren kennen.

Nieuwe contacten

Ik had me ingeschreven op de website vijftigplusdating.nl. Die site is gericht op mensen die serieus bezig willen zijn met een nieuw netwerk van contacten op te zetten. Na mijn echtscheiding was ik het slachtoffer van een splitsing in onze vriendenkring. Onze vrienden hadden blijkbaar het idee te moeten kiezen tussen mij en mijn ex. Maar ik ben zelf inmiddels ook veranderd, dus nieuwe vriendschappen zijn er sowieso ontstaan. Dit is mijn nieuwe leven, dus pak ik de kans om er iets moois van te maken.

Serieus op zoek naar langdurige relatie

Wat ik belangrijk vond bij mijn inschrijving op die website, is dat ik mezelf presenteerde zoals ik ben. Deze website is er voor serieuze mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Ik ben altijd eerlijk geweest door meteen te melden dat ik het vooral heel erg rustig aan wilde doen. Dat nam de druk wat van de ketel, want het blijft toch spannend om je voor het eerst aan te melden.

Focus op vriendschappen

Ik heb gemerkt dat het focussen op vriendschappen voor mij veel belangrijker is. Als er meer in zit, dan volgt dat vanzelf wel. Op die manier stel je je verwachtingen niet te gespannen en komt er wat lucht in gesprekken die je voert, bijvoorbeeld door chatten. Niet meteen de diepte in gaan of te graag te vroeg een vaste relatie willen aangaan. Ik heb mijn tijd genomen, en erg genoten van het hele proces. Daardoor heb ik aan vijftigplusdating.nl niet alleen een nieuwe relatie, maar ook echt leuke vriendschappen overgehouden.

REACTIES

Carla van Dijk - 20 mei 2021

Lijkt me een reclame verhaal voor een datingsite ? Prima hoor , maar is dat de bedoeling van een blog ?

Irene - 13 mrt 2022

Ik heb veel meer nood aan een vriendin die ook gescheiden is Gewoon om gezellig te kletsen en zo nu en dan eens af te spreken Liefst in mijn eigen woonplaats

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.