Menu

Mijn ex en mijn vriendin

mijn ex en mijn vriendin

Tijdens de relatie met mijn ex sprak ik weinig gezamenlijk af met mijn vriendinnen en hun partner. De reden was dat mijn vriendinnen en mijn ex geen klik hadden. Totaal andere personen met verschillende visies. Ik had geen zin in zware discussies over diverse onderwerpen en sprak meestal alleen af met mijn vriendinnen. 

Die ene vriendin

Er was één vriendin die wel een goede klik had met mijn ex. Dit was al vanaf het begin zo en dat was fijn. Tijdens mijn scheiding was ze er voor ons allebei en ook dat was oké. Na de scheiding onderhield ze met ons beiden contact en ik heb daar nooit wat achter gezocht of moeite mee gehad.

Speelde er meer?

Toen we ongeveer een half jaar uit elkaar waren vertelde een vriend, die zowel met mijn ex als met mijn vriendin en ook met mij bevriend was, dat hij het gevoel had dat er meer speelde tussen mijn vriendin en mijn ex.

Na lang nadenken hierover kwam ik voor mezelf tot de conclusie dat hij ongelijk had. Ik zag het niet en had ooit al eens grappend tegen mijn vriendin gezegd dat ik het in haar geval niet erg zou vinden als zij een relatie zou krijgen met mijn ex. Waarom zouden ze dit dan niet met mij delen als dit het geval zou zijn? Ze was lief voor mijn kinderen en zou door onze vriendschap nooit partij voor mijn ex trekken als ze er niet zelf achter zou staan. Dit leek mij een ideale situatie.

Ik vertelde mijn vriend dat ik dit niet geloofde en kreeg de tip om het maar eens in de gaten te blijven houden. Dat deed ik.

online scheiden

Verandering

In de maanden erna vielen mij inderdaad dingen op. Mijn vriendin zocht minder contact met mij. Tijdens de momenten dat we wel contact hadden merkte ik dat ze het steeds vaker opnam voor mijn ex als we een geschil hadden. Ik realiseerde me dat ze veel contact had met mijn ex, want ze was van veel op de hoogte, nog voordat ik het met haar besproken had. Ik hoorde via mijn kinderen dat ze regelmatig op bezoek kwam en dan leuke dingen met elkaar gingen doen.

Er kwam een moment dat ik begon te twijfelen en heb haar tijdens een telefoongesprek gevraagd of er iets speelde. Het antwoord was duidelijk: ‘Nee’ en daarbij de opmerking hoe ik dat in mijn hoofd haalde, want dat deed je immers niet met de ex van je vriendin. Op dat moment was de kous af en geloofde ik haar op haar woord.

Relatie voorbij

Weer een paar maanden later was er duidelijk wat aan de hand met mijn ex. Hij was chagrijnig en verdrietig. Hij zocht wat vaker contact met mij en wilde duidelijk iets kwijt. Tijdens een gesprek vertelde hij mij dat hij een half jaar een relatie had gehad met jawel, mijn vriendin… Zij had de relatie verbroken en hij wilde er nog voor knokken.

Mijn gevoelens gingen alle kanten op. Ik was verdrietig voor hem, omdat hij weer vrijgezel was en dat niet wilde. Ik was verdrietig, omdat mijn kinderen hun leuke bonusmoeder kwijt waren. Aan de andere kant was ik ook vreselijk boos, omdat er een half jaar lang gelogen was over deze relatie. Niet alleen door mijn ex, maar ook door mijn vriendin. Ik had hun relatie prima gevonden, ik was blij voor ze geweest. En toch mocht ik het niet weten.

Op zoek naar antwoorden

Nadat ik wat bekoeld was ben ik bij mijn ex op zoek gegaan naar antwoorden op mijn ontstane vragen. Wat was de reden geweest dat ik het niet mocht weten? Volgens mijn ex lag dit bij mijn vriendin. Mijn vriendin was mijn oppas toen ik klein was. Ze woonde dicht bij mijn ouderlijk huis, had goed contact met mijn ouders en haar moeder ook. Ook kwam ze op verjaardagen van mijn familie. Een bijzondere situatie dus. Niemand mocht weten van deze relatie, haar familie niet en ook mijn familie en kinderen niet… Schaamte speelde een grote rol. Dit hoorde immers niet en het zou door velen worden veroordeeld.

Gesprek

Ik heb mijn vriendin op een gegeven moment uitgenodigd om eens te komen praten. Het was een verdrietig, maar ook pittig gesprek. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ze een grens over was gegaan. Niet omdat ze verliefd werd op mijn ex, maar wel omdat ze er nooit eerlijk over is geweest en keihard in mijn gezicht gelogen heeft. Ik had er begrip voor gehad als dit in een eerste prille fase nog niet met mij was gedeeld, maar een half jaar lang ging me echt te ver.

En nu?

We zijn nu een paar jaar verder. De vriendschap met mijn vriendin is er nog steeds. Ondanks alles was ons contact mij zo waardevol en heb ik wat er gebeurd is een plekje gegeven. Mijn ex heeft geen contact meer met haar. Mijn kinderen zijn bevriend geraakt met haar bonusdochter en hebben onderling leuk contact.

Lees ook de andere blogs van Judex.REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.