Menu

Hoera! Mijn ex is jarig

verjaardag na scheiding

Hieperdepiep hoera!!

Je ex is jarig

Eén keer per jaar is de vader of moeder van je kind jarig. Dat zijn van die dagen die ietwat beladen kunnen zijn. Omdat het de eerste keer is na de scheiding dat je ex-partner jarig is of omdat je extra aan die ander moet denken en dat pijnlijk is. Voor je kind mag het een feestelijke dag zijn. Zijn of haar vader/moeder is immers jarig.

In gelukkiger tijden zat je met het hele gezin op bed ’s morgens vroeg. Met z’n allen “lang zal hij leven” zingen en cadeautjes uitpakken. Nu is jullie kind die dag misschien niet eens bij de jarige ouder. Laat jij je kind ’s morgens naar de jarige ouder bellen om toch te kunnen zingen en te feliciteren?

Wat doe je met het cadeau?

Laat je je kind met lege handen naar de andere ouder gaan?

Mogelijk zit je helemaal niet te wachten op het regelen van een cadeautje voor je ex-partner. Je doet het echter niet voor de ander maar voor je kind. Het is belangrijk voor een kind om niet met lege handen aan te komen.

Cadeau voor je ex

Er zijn diverse manieren waarop een cadeautje voor de andere ouder te regelen is:

  • Attente familieleden kunnen deze taak op zich nemen, bijv. een opa, oma of tante. Zij kunnen met jullie kind naar een winkel gaan om wat uit te zoeken.
  • Je kunt je kind zelf wat geld geven en, afhankelijk van de leeftijd, zelf naar een winkel laten gaan of onder begeleiding van jou iets laten kopen. Een kind voelt zich apetrots wanneer het een zelf uitgezocht cadeau kan geven.
  • Bak samen met je kind iets lekkers en laat je kind het baksel decoreren. In een leuke trommel is het heel feestelijk om te geven.
  • Doe een mooie foto van jullie kind in een lijstje en pak het in. Kleine moeite, groot plezier.

Je ex-partner viert misschien de verjaardag op een moment dat jullie kind eigenlijk bij jou is. Al zijn de problemen tussen jullie nog zo groot, wees flexibel en laat je kind naar de verjaardag van de andere ouder gaan. Een kind vindt een feestje leuk en vindt het fijn om familie en vrienden te zien.

Denken in het belang van je kind

Wil jij van de emoties af die je ex-partner regelmatig oproept bij je? Wil je in het belang van je kind kunnen denken? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen waar ik je bij kan helpen.

Liefs,

Carolien Roobol

06-36054971

info@succesvolscheidenrijnmond.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 7 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.