Menu

Mijn kind heeft eigen inkomsten, kan ik stoppen met kinderalimentatie betalen?

Kind eigen inkomsten kinderalimentatie betalen?

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Mijn kind van 20 heeft eigen inkomsten uit werk voor 3 á 4 dagen per week. Moet ik dan nog kinderalimentatie betalen?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

In bovenstaande situatie is het handig om te weten wat het kind precies verdient. Als het kind met de inkomsten die het kind verdient, zichzelf kan onderhouden, dan kan de alimentatie wijzigen (of misschien stoppen).
Wanneer kan het kind zichzelf onderhouden? Wij houden daar het minimum loon aan (bijstandsnorm). Gemiddeld gezien; als het kind 1000 euro in de maand verdient, kan het zichzelf onderhouden. 
Je mag met het kind zelf overleggen. De ex-partner heeft hier geen invloed op. Je kunt dus samen overleggen wat het kind verdient en aan de hand daarvan aanpassingen doen. Wil het kind niet meewerken in deze situatie, dan is het wellicht verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Maar, je moet dan wel in je achterhoofd houden dat de alimentatie in principe stopt als het kind 21 wordt, dus het kosten-batenplaatje is dan iets om te overwegen.

Mijn advies is in ieder geval om nooit zomaar te stoppen of te verlagen. Het is aannemelijk dat het kind zichzelf kan onderhouden met 3 à 4 dagen werken in de week. 
Ga in overleg of het kind er voor open staat om minder te betalen, of wel te stoppen. Samen kunnen jullie een herberekening maken. Wij kunnen je daarbij helpen. 
Is het duidelijk dat het kind rond de 1000 euro verdient en zich zelf kan onderhouden, dan kun je stoppen met betalen (na overleg).

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.