Menu

Even nazomeren met een singletripje in Nederland?

nazomer met single reis

2020 gaat de boeken in als het jaar dat de reiswereld op zijn kop stond. Nu aan het einde van de zomer worden veel gebieden in het buitenland weer met “code oranje” bestempeld en is het de bedoeling dat je er slechts naar toe gaat “wanneer het hoogst noodzakelijk” is.

Maar toch heb je zin om er nog even tussenuit te gaan! Even zonder de kinderen, een paar dagen voor jezelf: een singletripje in de nazomer!

We zetten twee leuke singelreisjes voor je op een rijtje. Allebei binnen Nederland én coronaproof!

Estivant heeft een singlevakantie Limburg en een 4-daagse wandelbreak in Drenthe voor je op de planning.

Singletrip Zuid-Limburg

De top van Nederland vind je in Zuid-Limburg. Niet alleen omdat het hoogste punt van Nederland gelegen is in het Limburgse Vaals, maar ook omdat er maar weinig plekken zijn waar ontspanning zo zit verankerd in de dagelijkse gang van zaken. Tijdens deze actieve wandelvakantie, wacht er bij iedere bereikte heuveltop een adembenemend drieluik van diepgroene bossen, kabbelende beekjes en betoverende luchten. Na iedere minuut van inspanning, wachten er vijf aan ontspanning. Limburg is magisch zonder toverkunsten, een museum zonder muren. 

Tip: verken de ondergrondse grotten in Valkenburg te voet of per mountainbike. Voel de koude lucht onder het aardoppervlak en beeld jezelf de taferelen die zich hier afspeelden in. Stap 70 miljoen (!) jaar terug in de tijd en luister naar de beeldende verhalen over de eeuwenoude gangenstelsels die kronkelen onder Zuid-Limburg. Vroeger, toen een tropische krijtzee bepaalde hoe het landschap eruitzag.  

Na intensieve ontdekkingsreizen, is het fijn om te weten dat er op iedere straathoek in Limburg een terras pronkt. Hier proef je streekproducten, vlaaien, speciaalbiertjes (tip: kouwe Gulpener!) of zoervleisj.

Er is nog ruimte op de reis van 22 september!

Wandelbreak Drenthe

Het is bijna een schande om Gieten en natuur niet in één zin te gieten. Met glooiende landschappen vol kabbelende beekjes, zo helder dat je de bodem ziet, diepgroene bossen zover het oog reikt en de sprookjesachtige heidevelden. Gieten leent zich perfect voor ontdekkingsreizen. Een van de bossen die we bezoeken is wandelbos ‘Zwanemeer’, waar je geen dansende ballerina’s, maar swingende zandverstuivingen vindt. Spoel het zand vervolgens van je lijf tijdens een verfrissende duik in recreatieplas ‘t Nije Hemelriek, wetend dat er altijd een terras in de buurt is waar een Drentse Boerenwafel, warme kop koffie of een koud biertje op jou en je groepsgenoten wacht. 

Wanneer de zon zich na een lange dag weer achter de horizon verstopt, veranderen de heidevelden van kleur en voltrekt zich een mysterieuze gloed boven de bossen. Een prachtig kleurenpalet waar menig landschapsschilder zich vroeger aan tegoed deed. ‘Vervelen’ komt niet voor in het Drents woordenboek. Genieten wel. Actief tot rust komen, noemen ze dat in Drenthe. 

Op 14 september vetrekken ze dus ben er nog snel bij!

Estivant heeft nog meer korte tripjes op de planning, naar Terschelling of naar de Veluwe

Verwen jezelf met een paar dagen onbezorgd weg en kijk snel naar de vrije reizen.

Veel plezier en we zijn altijd benieuwd naar je ervaringen!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.