Menu

Nieuwe carrière na je scheiding?

Welke gesprekstechnieken kun je inzetten als bedrijfscoach?

Binnen de dynamische wereld van coaching is het als bedrijfscoach cruciaal om sterke gesprekstechnieken te bezitten. Deze technieken zijn je gereedschap om effectief te communiceren en teams te ondersteunen. Twee belangrijke pijlers zijn vragen stellen en verdieping zoeken. Maar wat betekent dat? 

Hoe stel je vragen?

Als bedrijfscoach ben je de gids in het proces van groei en verandering. Daarbij is het stellen van de juiste vragen essentieel. Maar wat betekent dat precies? Het is veel meer dan alleen “Wat denk je hierover?”. Het draait allemaal om het stellen van open vragen, het soort vragen dat mensen aanzet tot nadenken en reflecteren.

Zulke vragen helpen om gedachten en gevoelens naar de oppervlakte te brengen, die anders misschien onaangeroerd zouden blijven. Ze zijn een fundamenteel onderdeel van de basis gesprekstechnieken die je in een coach opleiding leert. Door de juiste vragen te stellen, kun je je coachees helpen om zelf oplossingen te vinden die ze in eerste instantie misschien niet hadden bedacht.

Verdieping in gesprekken zoeken

Het opbouwen van een goed gesprek gaat verder dan alleen het stellen van vragen. Het is ook belangrijk om verdieping te zoeken, en dat doe je door te confronteren. Dat klinkt misschien heftig, maar in de context van een coachgesprek is het een krachtige manier om knelpunten aan te pakken.

Confronteren gaat over het blootleggen van tegenstrijdige boodschappen en bijpassend gedrag. Hiermee help je cliënten hun eigen knelpunten in te zien, waardoor ze deze ook kunnen oplossen. Want zonder dit inzicht kun je niet groeien. Deze  essentiële vaardigheid leer je in een coach opleiding, net als het toepassen in de praktijk. 

Bedrijfscoaching toepassen

In de kern gaat bedrijfscoaching over het ondersteunen van mensen en teams om hun volle potentieel te bereiken. Dat doe je door krachtige vragen te stellen en door te confronteren wanneer dat nodig is. Niet eenvoudig, maar wel ongelooflijk lonend. 

Basis gesprekstechnieken en een goede coach opleiding geven je de tools die je nodig hebt om succesvol te zijn als bedrijfscoach. Door deze technieken toe te passen, help je mensen obstakels te overwinnen en het beste uit zichzelf te halen. En niet alleen je cliënten profiteren, want in je privéleven zijn goede gesprekstechnieken goud waard. Begin vandaag nog met het verfijnen dan je communicatieskills! 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.