Menu

Nieuwe relatie na scheiding: en hoe reageren de kinderen?

nieuwe relatie na scheiding

De kinderen van mevrouw waren behoorlijk beschadigd in hun jeugd door hun eigen vader. Deze natuurlijke vader speelde nog slechts een marginale rol in de opvoeding, zag de kinderen maar enkele keren per jaar. Maar kinderen zijn loyaal aan hun ouders, dus ook aan deze vader.

Nieuwe relatie na scheiding

Toen moeder verliefd werd op Leo  en een nieuwe relatie na scheiding begon, hadden moeder en Leo niet in de gaten hoe de kinderen een rol zouden gaan spelen in hun relatie. Dit gebeurde echter wel, en steeds meer en steeds ernstiger. De kinderen luisterden niet naar Leo en eigenlijk ook nauwelijks naar hun moeder. Als Leo dan ontplofte (omdat de kinderen hem uitscholden) en woedend reageerde, kreeg Leo de wind van voren van moeder.

Tegelijk deed moeder wel een beroep op hem als de kinderen niet naar haar luisterden. Zij kon de kinderen vaak niet aan. Dan werd Leo erbij geroepen. Gillende, schreeuwende, schoppende en slaande kinderen moest hij dan in bedwang houden. Niet bepaald een leuke, dankbare klus…

Niks in de melk te brokkelen

Maar ook voor de kinderen niet bevorderlijk om een beetje een positief beeld te vormen van Leo. Dan bedacht het stel weer hoe ze in het vervolg hiermee om zouden gaan, maar moeder had last van schuldgevoelens ten opzichte van de kinderen, en hield zich niet aan de afspraken. Leo sprak haar daarop aan, moeder voelde zich aangevallen en dan hadden ook deze twee mensen weer hevige ruzie.

Leo belde mij bijna huilend op “ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik hou van deze vrouw, maar ik kan het niet meer volhouden. Ik heb het gevoel dat ik alle rotklussen moet oplossen, en stank voor dank krijg. Ik heb niks in de melk te brokkelen…..”

Beter

Na enkele gesprekken met hen samen begon het beter te gaan. De ouders slaagden erin om grenzen te stellen die voor ieder haalbaar waren, niet de grenzen die hen door elkaar werden opgelegd. En moeder ging opvoeden. De plannen om uit elkaar te gaan werden in de ijskast gezet.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × = 63
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.