Menu

Online hulp voor jongeren (10-18 jaar) met gescheiden ouders. Speciale aanbieding!

online hulp jongeren gescheiden ouders

Moet jij als alleenstaande ouder ook alle ballen hooghouden? En voelt het alsof je jouw zoon of dochter tekortdoet? Als je als ouders besluit om uit elkaar te gaan, dan komt daar veel bij kijken, een ingewikkelde en lastige fase.

Enerzijds ga je een rouwproces in en tegelijkertijd moet je ontzettend veel regelen. Juridisch, maar ook praktisch en dat is niet makkelijk. Je wilt het graag voor iedereen goed doen; je werk, jezelf, je vrienden en familie, maar vooral voor je zoon of dochter. Tutorial Books is een nieuw & uniek onlineprogramma dat jou als ouder steun kan bieden, in het lastige proces van scheiden.

Maaike helpt jouw kind na een scheiding!

Maaike Dortmans is geregistreerd kinder- en jongerentherapeut en ontwikkelaar van Tutorial Books. Zij is van mening dat veel jongeren van nu gebaat zijn bij de unieke, preventieve aanpak van dit programma. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van video’s, visuele effecten en duidelijke uitleg met concrete voorbeelden.

Dankzij de persoonlijke aanpak voelt het voor jongeren alsof zij daadwerkelijk bij haar op de bank in de praktijk zitten, maar ze kunnen het juist heerlijk anoniem en zelfstandig vanuit huis bekijken. Dit maakt het programma uniek en precies wat de jeugd van tegenwoordig wil, anoniem en vanuit huis. 

Voor ouders, is het ook erg praktisch, want het maakt dus niet uit of je zoon of dochter bij jou of bij je ex-partner is, het programma kunnen ze altijd volgen omdat ze kunnen inloggen, waar en wanneer ze maar willen.

Zorg uit handen nemen

Tutorial Books neemt hierdoor een deel van de zorg voor jou uit handen. Jongeren hebben namelijk, net als ouders, een eigen verwerkingsproces. 

Maaike Dortmans zorgt ervoor dat jouw zoon of dochter zich gehoord en gezien voelt. Daarnaast leert de jongere in het programma om voor zichzelf te kiezen en de negatieve gevolgen van de scheiding te verminderen.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jongeren veel negatieve gevolgen kunnen gaan ervaren na een scheiding, zoals: verslechterde schoolprestaties, een verminderd welbevinden op psychisch en emotioneel gebied, gedragsproblemen, verslechterd zelfbeeld en problemen in de sociale relaties. Tutorial Books kan hier een belangrijke en positieve rol in spelen om de negatieve gevolgen te voorkomen.

Onlineprogramma – acht video’s in twaalf weken

Door het onlineprogramma ‘omgaan met de scheiding van mijn ouders’ leren jongeren vanaf 12 jaar, het verwerkingsproces beter te begrijpen. Daarbij herkennen ze zichzelf in de voorbeelden en voelen ze zich gehoord en gezien. Ze krijgen het gevoel dat er een neutraal persoon naar ze luistert en voor ze is, ook al zitten ze niet daadwerkelijk op de bank in de praktijk. De jongere kan het programma namelijk zelfstandig thuis in zijn eigen tijd volgen.

In twaalf weken tijd, ontvangt jouw zoon of dochter acht video’s waarin het verwerkingsproces van de scheiding door therapeut Maaike Dortmans visueel wordt gemaakt.

Erkenning en inzichten

Het programma heeft als uitgangspunt dat er eerst gewerkt wordt naar een stukje erkenning en inzicht bij de jongere met betrekking tot de scheiding. Dit is nodig om vervolgens te leren om te gaan met de verschillende gevoelens die hierbij komen kijken.

In het programma wordt samen met je zoon of dochter eraan gewerkt om het volgende te bereiken:

  • positief kunnen kijken naar jezelf
  • goed slapen
  • inzicht in je eigen verwerkingsproces
  • voldoende handvatten om om te gaan met de scheiding
  • meer zelfvertrouwen
  • verbeterde communicatie
  • weer genieten van momenten met je vrienden en vriendinnen
  • meer begrip voor de gevoelens van jezelf en die van je ouders
  • betere focus en meer rust op school, in vriendschappen of thuis
  • je voelt je vaker blij

Onderwerpen van het programma

We staan uitgebreid stil bij; het waarom van de scheiding, het omgaan met verdriet, de boosheid en het schuldgevoel, hoe je kan omgaan met het conflict/ruzie van je ouders, het wennen aan je ouders zoals ze zijn, het acceptatieproces van de scheiding en de toekomst waarin je eigen nieuwe relaties zal aangaan of je ouders mogelijk een nieuwe relatie zullen krijgen.

In elke video krijgt je zoon of dochter opdrachten mee, die ervoor zorgen dat er inzicht komt en ontvangen ze handige tips om hiermee om te gaan. Als ouder kun je eenvoudig meekijken met het programma in de veilige online omgeving en weten dan wat er in de video’s behandeld wordt zonder dat je ze iets hoeft te vertellen. Volledig anoniem en afgeschermd.

Bekijk ook de vlogs van Maaike.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.