Menu

Op vakantie met de kinderen na de scheiding. De “Voorkom een vechtscheiding Podcast”, aflevering 8

vakantie met kinderen na de scheiding

Op vakantie met de kinderen na de scheiding. Luister de Podcast!

In aflevering 8 bespreken Elske en Petra zaken waar je tegen loopt wanneer je met de kinderen op vakantie gaat na de scheiding.

Toestemmingsformulier

Eerst bespreken we de formele kant van het onderwerp zoals het vastleggen van de vakantieverdeling in het ouderschapsplan of in de beschikking van de rechtbank. Daarbij komt ook aan de orde het toestemmingsformulier als er sprake is van gezamenlijk gezag en wat een ouder kan doen als deze geen toestemming krijgt van de andere ouder.

Emoties

Verder bespreken we de emotionele kant van het onderwerp en wat de impact is op de kinderen wanneer de ouders conflicten hebben over de vakantie. En we geven tips overeen goede vakantieverdeling na de scheiding

Kortom: weer een waardevolle aflevering!

Over de “Voorkom een vechtscheidingpodcast”

In de “Voorkom een vechtscheidingpodcast” komen experts aan het woord die ieder op zijn of haar eigen manier proberen om vechtscheidingen te voorkomen.

Elske en Petra den Hollander, de coachende advocaat mediator, zijn beiden ervaren scheidingsexperts en nemen jullie in deze podcast mee in de wereld van de goede scheidingen.

We vertellen verhalen, geven tips en gaan in gesprek met andere scheidingsexperts. Onze missie is om zoveel mogelijk vechtscheidingen te voorkomen. Want: goede scheidingen bestaan ook en dat is veel beter voor iedereen. Op die manier kunnen de kinderen opgroeien in een veilige omgeving en dat is het allerbelangrijkste!

Benieuwd naar de podcast?

Luister de Podcast hier op Spotify

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.