Menu

Opluchting, verdriet, boosheid? Eline’s eerste blog

2 reacties
verdriet

Het is een dinsdag, ik weet niet meer hoe laat of welke datum precies. Wel dat het een dinsdag is. Ik loop de trap op naar mijn kantoor, tranen stromen over mijn wangen. Opluchting? Verdriet? Boosheid? Ik weet het niet eens.

De woorden van Erik klinken nog na in mijn oren. ‘Jij hebt zo te zien je keuze al gemaakt’. Het is waar, het klopt helemaal. Wat hij niet weet, is dat ik die keuze al jaren geleden heb gemaakt. Ik heb gewacht tot hij ook zover was, tot ook hij inzag dat het echt niet meer gaat. Ik ben moe, vooral dat. Moe van het vechten, van het opzij zetten van mijn eigen gevoelens, van het ombuigen van iets dat onbuigzaam blijkt te zijn.

Het is onomkeerbaar, dat is duidelijk. Nu hij zelf vindt dat het beter is om uit elkaar te gaan, grijp ik die kans met beide handen aan. Ik weet dat ik het kan, dat ik het wil, maar mijn hart bloedt. 26 jaar samen, het is niet niks.

Trillend steek ik de sleutel in het slot, ik laat mijn tas en jas op de grond vallen en zak op mijn bureaustoel. Ik wist niet dat ik nog tranen over had, maar ze komen onophoudelijk. Een mengeling van gevoelens gaat door me heen. Opluchting, ja. Boosheid? Nee. We kunnen met recht zeggen dat we ons uiterste best hebben gedaan om te redden wat er te redden valt. Leegte, ook wel een beetje angst voor de toekomst.

Verdriet, een groot deel is verdriet. Mijn hart knijpt samen als ik denk aan onze kinderen. Voor hen zal dit als een donderslag bij heldere hemel komen… We hebben ook ons best gedaan om voor hen verborgen te houden dat we al jaren bezig zijn om ons huwelijk nieuw leven in te blazen, omdat het eigenlijk al zo dood is als wat. De schijn ophouden, we zijn er goed in geworden. Het boeit me niet wat de buitenwereld ervan gaat zeggen. Maar mijn kinderen… wat doet me dat een pijn.

Eline is na een relatie van 25 jaar gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (16)  en Bob (15), wonen bij haar. De oudste, Frank, (18) woont bij Erik, haar ex. 

Lees ook de andere blogs van Eline.

REACTIES

Anne Buiskool - 13 jul 2015

Hallo Ellis. Wat mooi geschreven over zo iets intens verdrietigs. Je verwoord de gedachtes, gevoelens en emoties van veel ouders die net dat besluit genomen hebben. Waar ik in deze context heel erg aan moet denken en waar veel mensen blij mee zijn is de website www.villapinedo.nl DÉ website van kinderen en jongeren VÓÓR kinderen en jongeren over scheiding. En wij als ouders steken er ook zo het een en ander over op :-) Veel wijsheid gewenst in elke fase van de scheiding en met gezamenlijk ouderschap. Hartelijke groet Anne Buiskool

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 23 dec 2015

Hi Anne, Ik lees deze reactie nu pas! Dank voor je link. Gelukkig zijn we inmiddels al vele stappen verder in het proces, en iedereen is het erover eens dat het de juiste keuze was. Ook de kinderen. Groetjes, Eline

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.