Menu

Laatste blog van Eline; ik ben een gelukkig mens!

4 reacties
gelukkig mens

De afgelopen jaren heb ik me vaak verbaasd over Erik en hoe hij zijn vaderrol terzijde schuift.  Het leek hem niet te boeien, het leek zelfs wel of hij het een soort van opgegeven had. Hij had een minimaal contact met Bob, een redelijk contact met Jens en hij liep vooral te mopperen op Frank.

Ex pakt vaderrol op

Maar nu… ineens lijkt hij het licht te hebben gezien. Vanaf het moment dat ik hem heb gezegd dat Bob voortaan een weekend in de maand bij hem is, neemt hij initiatieven. Hij spreekt af om een keer per week met Bob te gaan hardlopen, in een poging hem in beweging te krijgen. Heel mooi, maar dat is nog echt een stap te ver. Bob heeft er geen energie voor, en het draait uit op een wekelijks rondje met het hondje. Maar ik ben blij dat Erik er zelf mee komt.

Ook bij Frank merk ik dat Erik zich nu positief met hem bemoeit. Ze zitten wekelijks samen aan tafel om vacatures door te nemen, schrijven samen sollicitatiebrieven, oefenen een gesprek. Ik weet niet wat ik hoor. Als ik een paar weken later samen met Frank een banenbeurs bezoek, zie ik met hoeveel zelfvertrouwen hij de mensen benadert, hoe goed hij zijn gesprekken heeft voorbereid. Mijn hart gloeit van trots. En een paar maanden later resulteert het in een vaste baan voor Frank, wat de sfeer in huize Erik drastisch verbetert.

Einde van de tunnel lijkt in zicht

Bob doet weer zijn best op school, en haalt goede cijfers, ook al is hij de helft van de lessen niet aanwezig. Dan ligt hij uitgeput op bed, te moe om iets te ondernemen. Maar als hij weer een goede dag heeft, werkt hij thuis zijn huiswerk bij. Hij lijkt wel net zo hardnekkig als zijn moeder J Ik begin bijna te geloven dat het einde van de tunnel in zicht is. Hij is er nu zelf van overtuigd dat het hem gaat lukken, en zegt ook: “Het gaat goed met mij.” Er zijn nog regelmatig mindere dagen, maar het vertrouwen in de toekomst is er, en goed verankerd ook.

Jens is volledig bezig met zijn studie en het studentenleven. Af en toe komt hij aanwaaien met een tas vol was, slaapt een weekend bij, propt zich vol met gezond en minder gezond spul, knuffelt Doddie helemaal fijn, ligt in een deuk met zijn broer en vertrekt weer voor een week. Of twee. Heerlijk.

Balans tussen begeleiding en tijd voor mezelf

En ik… ook ik ga goed. Met de hulp van de psycholoog ben ik erin geslaagd om mijn rol als hulpverlener steeds meer om te zetten in mijn rol als moeder. Mijn eigen leven te leiden, en de controle langzaam los te laten wat Bob betreft. De balans vinden tussen begeleiding en tijd voor mezelf. Dat was heel moeilijk, maar ook erg nodig. Ik krijg steeds meer vertrouwen in zijn zelfredzaamheid, al moet hij daar nog regelmatig even toe aangezet worden. Maar ik zie hem groeien.

Een liefdevolle relatie

Die herwonnen vrijheid in me heeft – alweer met wat hulp – me gebracht waar ik al een poos naar verlangde: een fijne, liefdevolle relatie. De afgelopen jaren heb ik zoveel over mezelf geleerd, soms met harde lessen. Ik heb boosheid los kunnen laten, mijn eigen handelen onder de loep kunnen nemen, gedachtepatronen en mechanismen in me achter me kunnen laten of bij kunnen stellen. Ik ben nog lang niet klaar met leren, het blijft boeiend. Maar het zorgde ervoor dat ik me echt open kon stellen, het mezelf echt toe kon staan dat er iemand mijn hart kon raken. Een cadeautje, elke dag weer.

Dank je dat je mijn verhaal hebt gelezen, het was een lange reis waarvan het einde nog niet in zicht is. Maar voor mij is dit een mooi punt om alles rondom mijn scheiding achter me te laten, en het hier af te ronden. Want ik ben een gelukkig mens.

Eline is in 2014 na een relatie van 25 jaar gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (17) en Bob (16), wonen na de scheiding bij haar. De oudste, Frank, (19) woont bij Erik, haar ex man.

REACTIES

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 6 apr 2018

Bedankt voor je blogs! Fijn om te lezen dat je het geluk gevonden hebt!

B - 6 apr 2018

Beste Eline. Wat fijn om te horen dat het beter gaat. Bedankt voor je blogs die voor mij zo herkenbaar waren. Ik wens je veel liefde rust en geluk voor de toekomst en ik hoop dat Bob zichzelf weer terug vindt. Lieve groet, B.

Profielfoto van christien

christien - 16 apr 2018

heerlijk voor je, de rust, en liefde, vaak heeft het ook natuurlijk tijd nodig. jammer dat je niets meer doet op deze site met jouw levenservaring. ik wens je het allerbeste. ik ben blij dat ik je heb leren kennen, en dat ik je heb mogen ontmoeten . veel liefs.

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 16 apr 2018

Dank jullie wel! Christien, ik ben nog af en toe actief op het forum op deze site. Liefs terug!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

‘Mijn ouders blijven na de scheiding nog steeds ruziemaken. Wat moet ik met papa en mama? Ze kijken alleen maar naar zichzelf en ik zit er tussenin.’ In deze vlog beschrijft Marloes hoe ze deze jongen van 18 heeft kunnen helpen. Bekijk ook de andere blogs en vlogsLees verder > na de scheiding ruziemaken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.