Menu

Oproepen TV programma’s, tijdschriften en online platforms

scheiden is hot

Scheiden is hot…

Er wordt in de media erg veel aandacht besteed aan het onderwerp “Scheiden”. En dat is mooi. We kunnen ervan leren en eventuele misstanden worden besproken.

Nieuwestap.nl wordt vaak benaderd voor allerlei TV programma’s, tijdschriften en onderzoeken. Heb jij iets wat je onterecht vindt, waar je van baalt of waar je van geleerd hebt. Wat je graag wil dat anderen weten zodat zíj er weer van kunnen leren.

Kijk hieronder naar de oproepen die het meest actueel zijn en neem contact op met info@nieuwestap.nl wanneer je interesse hebt. Wij zullen er dan voor zorgen dat je reactie bij de juiste persoon terecht komt.

Wanneer je meedoet aan een programma of interview vinden we het uiteraard fijn als je nieuwestap.nl noemt!

De volgende oproepen zijn nu actueel:

Oproep aan (ex) huizenbezitters

Een van onze partners, HypotheekAdvies.nl, doet onderzoek naar de financiële gevolgen van een scheiding voor mensen met een koophuis. Hiervoor zijn zij op zoek naar gescheiden Nederlanders die een koophuis hebben gehad met hun ex-partner.

Ben jij gescheiden en heb jij een koophuis gehad samen met jouw ex-partner? Dan zou HypotheekAdvies.nl jou graag interviewen om te praten over jouw ervaringen.

Het doel van dit onderzoek is om starters die voor het eerst een huis gaan kopen te informeren over de financiële gevolgen van het samen kopen van een huis. Hier wordt namelijk vaak nog niet bij stil gestaan, terwijl dit wel voor veel problemen kan zorgen.

Hoe en wat?

Een korte telefonisch interview van maximaal 30 minuten met een medewerker van HypotheekAdvies.nl. Tijdens dit interview zullen er vragen worden gesteld over uw voorbereiding op het samen wonen. Ook zal er worden ingegaan op de financiële gevolgen die er bij de scheiding kwamen kijken. U kunt tevens geheel anoniem deelnemen aan het interview.

Heeft u tijd voor een interview? Uw hulp wordt erg gewaardeerd!

Nieuwslicht van de EO

Ik werk voor het opinie en tv-programma Nieuwlicht van de EO. Het programma wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink waarin hij maatschappelijk thema’s aan de kaak stelt. Een van de onderwerpen waar wij op dit moment mee bezig zijn is de vrouwenemancipatie. We zijn voor dit onderwerp dringend op zoek naar een verhaal van een vrouw die er na haar scheiding financieel slecht voor is te komen te staan, omdat zij financieel afhankelijk was van haar man. Misschien een vrouw die vertelt dat ze daar spijt van heeft omdat het haar moeite kostte weer op de arbeidsmarkt te komen. Kennen jullie een vrouw met zo’n verhaal? Graag zou ik met haar in contact komen.

Aanleiding voor de uitzending is dat volgens minister van Engelshoven vrouwen te vaak de dupe zijn na een scheiding en dus meer financieel onafhankelijk zouden moeten worden.

Rijks Universiteit Leiden

Wilt u bijdragen aan onderzoek naar (v)echtscheidingen?

Voor een nieuwe methode zijn wij op zoek naar een geschikte vragenlijst over de impact van een netwerkpartner (betrokkene uit het sociale netwerk, denk aan familielid/vriend(in)/collega) in een (v)echtscheiding. De methode gaat over de-escalatie bij (v)echtscheidingen. Dit onderzoek gaat uit van de Universiteit Leiden en is deel van een adviesgroep voor deze methode. We zijn benieuwd of de ontwikkelde vragenlijst werkt, daarom zijn we op zoek naar deelnemers. Hiervoor komen we een keer langs om de vragenlijst af te nemen en een klein interview te doen naar aanleiding van de vragenlijst. Het zal maximaal drie kwartier duren.

Specifiek zoeken wij naar een ouder die:

  • in een (v)echtscheiding zit/een (v)echtscheiding heeft meegemaakt (maximaal 5 jaar geleden), en
  • ten tijde van de scheiding kinderen jonger dan 18 had/heeft, en
  • ten tijde van de scheiding steun heeft ontvangen van een nauw betrokkene uit het eigen sociale netwerk.

Herkent u zich in deze drie punten en zou u ons willen helpen? Graag geven wij u meer informatie over ons korte onderzoek. We willen benadrukken dat het niet inhoudelijk over uw scheiding zal gaan, maar vooral over de relatie met uw netwerkpartner. U kunt contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres: onderzoekechtscheidingen@fsw.leidenuniv.nl .

Programma op NPO 1

Oproep voor een nieuw programma van de publieke omroep op NPO1. Voor dit programma zijn wij op zoek naar mannen tussen de 35 en 60 jaar die op een keerpunt in hun leven staan.

Ooit stond je vol passie in het leven maar na jaren kom je nergens meer aan toe omdat de vlam in jezelf is gedoofd. De sleur in je leven is ingetreden, je hebt een scheiding achter de rug, je ziet, als je kinderen hebt, ze niet meer elke dag of je loopt vast in je baan. Kortom: je zit niet meer lekker in je vel. Het mislukken van je huwelijk dreunt nog na.

Je stelt jezelf de vragen: wat heb ik verkeerd gedaan, had het anders gekund en is dit nu alles? En: heb ik bereikt wat ik wilde bereiken, en heb ik gedaan wat ik wilde doen waar ik vroeger van droomde? Hoe ben ik mezelf zo kwijtgeraakt? Oftewel: de midlife is ingetreden. Dat klinkt misschien als een nare ziekte maar het is voor de 40 plusser helemaal niet gek dat je zowel als vrouw of man jezelf deze vragen stelt. Je beseft dat je op de helft van je leven bent en je wil er nog alles uithalen. Je droomt van groots en meeslepend en naarmate je ouder wordt neemt de onrust alleen maar toe….

Wil jij de passie weer terug vinden in je leven? Dan is het nu tijd voor jou! Meld je aan voor een bijzondere, avontuurlijke reis. Je gaat met een geweldige groep mannen vanaf half juni tot begin juli op pad en wie weet start jij  als man met een heel nieuw hoofdstuk in je leven. Een ervaring om nooit te vergeten! We begrijpen dat iedereen met een (werk) agenda zit, maar laat je daardoor niet afschrikken, we kunnen altijd kijken naar een oplossing.

Wil je meer weten? Mail dan naar info@nieuwestap.nl 

 

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.