Menu

Juridische hulp bij een (echt)scheiding

rechtsbijstandsverzekering bij scheiding

Juridische hulp bij een (echt)scheiding

Een (echt)scheiding is een impactvolle en emotionele gebeurtenis die je hele leven overhoop kan gooien. Het kost veel tijd, energie, maar ook geduld om een scheiding met je ex-partner af te ronden. In deze zware tijd is het belangrijk dat je niet het idee hebt dat je er helemaal alleen voor komt te staan. Door de emoties die spelen, kan het zijn dat je even niet meer weet hoe je de situatie het beste kunt aanpakken. Gelukkig is er een manier waarop je juridische en daarmee ook meteen rationele ondersteuning kunt krijgen. Je kunt je rechtsbijstandverzekering namelijk raadplegen wanneer je met een scheiding te maken krijgt.

Rechtsbijstand zorgt voor rust

Op het moment dat je met een vervelende scheiding te maken krijgt, is het goed om te weten dat je bepaalde juridische ondersteuning kunt krijgen. Een scheiding is niet goedkoop; er komen kosten bij kijken om alles in goede banen te leiden. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, is de kans groot dat je voor bepaalde kosten gedekt bent. Houd er alleen rekening mee dat je aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen. De kosten voor mediation worden bijvoorbeeld vergoed vanuit een rechtsbijstandverzekering, maar dit kan vaak alleen als je minimaal 3 jaar een samenlevingsvorm met je ex-partner hebt gehad. In die 3 jaar dient er dan ook nog een rechtsbijstandverzekering aanwezig te zijn geweest.

Niet iedereen kan een rechtsbijstandverzekering betalen. Wist je dat je daarom gratis bij je scheiding geholpen kunt worden, op het moment dat je onder een bepaalde inkomensgrens valt? Wanneer je verzamelinkomen als gehuwde partners, samenwonend stel, of huishouden met minderjarig(e) kind(eren) onder de €42.400 euro valt en je vermogen ook niet meer dan €31.340 bedraagt, kun je gratis scheiden. Zoek dan wel een partij uit die op deze manier werkt en je gratis bij wil staan als je aan de voorwaarden voldoet.

Wat zijn de kosten van de gemiddelde scheiding?

De kosten voor een gemiddelde scheiding zijn tussen de €2.000 en €4.000 euro. De kosten die je voor je scheiding betaald, worden berekend aan de hand van je persoonlijke situatie. Wanneer je een koophuis met je ex-partner hebt, je ondernemer bent en je een eigen bedrijf hebt of op het moment dat er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, ga je vanzelf meer betalen. Dit komt doordat er meer zaken geregeld en afgehandeld dienen te worden. De kosten voor mediation tijdens een scheiding liggen tussen de €2.000 en €2.500 euro. Mediators vragen gemiddeld €150 euro per uur en het ligt er maar net aan hoeveel uur je nodig hebt om tot overeenstemming met de ex-partner te komen. De kosten voor de mediation worden vergoed vanuit de rechtsbijstandverzekering met de module ‘Scheiding’.

Kies voor jezelf en schakel juridische hulp in om de scheiding netjes af te ronden
Een scheiding gaat je niet in de koude kleren zitten en je hebt tijd nodig om met dit verdriet, de boosheid, teleurstelling of je gebroken hart om te gaan. In tijden dat de emoties de overhand nemen, is het daarom extra fijn dat een rechtsbijstandverzekering je bij kan staan met raad en daad. Op die manier kun je er in ieder geval alles aan doen om de scheiding netjes af te ronden. En daarna kun je proberen om je dagelijkse leven weer op te pakken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.