Menu

Samengesteld gezin, laat de illusie los! Win het boek ‘de mijne zijn de liefste’.

17 reacties
de mijne zijn de liefste

Wij zijn twee vrouwen met een missie. We zijn gepokt en gemazeld als ‘stiefmoeder’. We kennen alle valkuilen, genoemd in eerdere boeken, over het met elkaar leven in een samengesteld gezin. We vroegen ons herhaaldelijk af waarom het toch zo ingewikkeld is (en blijft) om in een samengesteld gezin te leven.

Verliefdheid maakt doof

Heeft het zin nieuwe liefdes te ‘waarschuwen’ voor wat er op ze af kan komen als ze, nog verblind door de liefde, samen beslissen verder te gaan? Een beslissing waarin de kinderen meegenomen worden (vaak zonder hun “toestemming”) en die bij twee op de drie stellen geen stand houdt? We concludeerden al snel dat waarschuwen geen zin heeft. Verliefdheid maakt dat je het niet wilt horen en ‘weten waar je aan begint’ is ook niet aan de orde.

Wij besloten een boek te schrijven over de diepere dynamieken die invloed hebben op het gehele systeem.

Een samengesteld gezin, stiefmoeder, stiefvader, laat dat los

In ons werk zien we veel (stief)ouders heel hard hun best doen om een fijn, harmonieus nieuw gezin samen te stellen. Terwijl de kinderen en exen daar vaak helemaal niet ‘in mee willen gaan’. In het boek concluderen we: ‘Laat de illusie een gezin te worden los, en zo ook het idee dat je stiefmoeder of stiefvader wordt. Laat die termen en constructies varen en ga het geheel zien als een som der elementen (personen) die allemaal een plek nodig hebben’. Evenals ‘afscheid nemen’ en ‘rouwen’ een plek moet hebben in het samenstellen van een stiefsysteem.

Stiefsysteem

We hebben de dieperliggende dynamieken kunnen beschrijven en een overzichtelijk model ontwikkeld; de Stiefcirkel. Een model dat handvatten geeft voor persoonlijke ontwikkeling binnen het stiefsysteem wat uiteindelijk de verbinding met elkaar ten goede komt. Het model draagt bij het stiefsysteem tot een leerplaats van de liefde te maken.

Twee vrouwen met een missie. We hebben elkaar gevonden in het enthousiasme dit inzichtelijk te maken voor alle leden van een stiefsysteem én voor professionals. Het boek ‘De mijne zijn de liefste’ is het resultaat van onze samenwerking.

Winactie

Wij verloten twee boeken voor degenen die op een mooie manier kunnen vertellen aan wie en waarom je dit boek cadeau zou willen doen! Laat je reacties hieronder achter en de winnaars krijgen het boek thuisgestuurd. We maken de winnaars op 25 juni bekend.

 

Met hartelijke groet, Magda en Karin

Voor meer informatie en bestellen van het boek kijk op: www.stiefacademienederland.nl

REACTIES

Karijn - 11 jun 2019

Hoi dames, ik wil ‘m als moeder zelf lezen en geven aan de stiefmoeder van mijn jongens. Over al het gedoe heb ik jaren geblogd, nu gaat het heel harmonieus. Inzicht helpt echter altijd omdat te begrijpen wat je doet en waarom. En ik geloof dat het boek via haar zo z’n weg vindt naar nog enkele andere samengestelde gezinnen! Groet, Karijn

Saskia van der Meer - 11 jun 2019

Ik zou het boek graag voor in mijn praktijk 'Rouwenderwijs' gebruiken. Ik heb gehoord dat het echt een heel goed boek is. Daarnaast zou ik het zowizo eerst aan mijn buurvrouw uitlenen die gescheiden is en te maken heeft met ex-partner die een nieuwe relatie heeft, met zoontje uit haar eerdere relatie. Buurvrouw is een kanjer om haar/hun kinderen met ex goed in beeld te houden. Ze zou aan het boek veel steun hebben in de gecompliceerde,verstoorde relatie met ex. en omgang met de kinderen. (ex heeft ook nog eens een autisme diagnose en drank probleem, ik heb alles van dichtbij meegemaakt). Hij heeft de kinderen niet in beeld en op de 1e plek. Verblind door verliefdheid. Er is hulpverlening, maar dit boek gaat zoveel inzicht geven. Dat weet ik zeker . Ook als zijzelf ooit weer de moed gaat krijgen haar hart te openen voor een nieuwe partner.

Jessie - 11 jun 2019

Ik zou dit boek graag aan mijn zus willen geven. Zij heeft een grillige relatie met de kinderen van haar partner. En daardoor met haar partner. Hun dochter heeft er duidelijk onder te lijden. Ik denk dat het voor de toekomst goed zou zijn om meer aandacht te besteden aan het samengestelde gezin. Dit boek zal haar ogen openen en de sfeer in huis verbeteren.

Sandra - 11 jun 2019

Ik zou hem graag aan mezelf willen geven. Met dit stuk ben ik erg bezig in mijn samengestelde gezin... ik ben me al zeer zeker bewust dat door alle factoren een samengesteld gezin zoals dat zo mooi zou kunnen lijken gewoon er niet is. Maar ik zou heel graag handvatten krijgen om dit los te laten. Zodat ieder individu binnen onze "gezin" zich zichzelf mag voelen.

Dorien - 11 jun 2019

Ik zou deze graag willen lezen. Ik vind het hard werken in ons samengestelde gezin met 6 opgroeiende kinderen. De ene dag gaat beter dan de andere. Het vergt van mij veel energie. Wil graag meer genieten en als ik daar handvaten bij kan krijgen pak ik deze graag aan.

Margriet - 11 jun 2019

Ik kan dit boek gebruiken tijdens mijn opleiding bij Land van Rouw, vooral om meer te weten over het systeem van stiefgezinnen. Maar ook wat het doet met kinderen en jongeren. Zo kan ik in mijn begeleiding daar rekening mee houden!

Miriam - 11 jun 2019

Ik zou het boek graag willen lezen. Heb zelf 3 kinderen en mijn vriend heeft 2 kinderen wij zouden graag samen verder willen. Tips zijn altijd welkom. Zeker voor mij als 'perfectionist'. Ik zou Graag weer het ideale gezin willen en weet ook dat dat niet haalbaar is.

Fleur - 11 jun 2019

Poeh, toch maar reageren dan? Ik zou dit boek voor mezelf willen omdat ik het eigenlijk niet wil... Ik bezoek regelmatig congressen maar bij jullie boeklancering koos ik bewust niet te komen. Het raakt te diep en ik wil er niet aan. Bang te lezen dat ik het allemaal fout heb gedaan. Ik vorm al 10 jaar een samengesteld gezin. Mijn partner en ik beide verweduwd (is geen woord, maar zo is het wel). Al een hoop doorleefd, rouw- en verliesbegeleider geworden. Maar aan dit stuk durf ik me nog niet te wagen en negeer ik alles wat ik van jullie zie met verve..... En alles wat weerstand oproept, daar moet je eigenlijk zijn toch? Toch naar winnen dan?

Ireen - 11 jun 2019

Mijn voormalige partner en ik zouden dit boek graag binnen onze ‘samengestelde’ gezinnen willen lezen. Beiden zijn we weer gelukkig met een nieuwe partner maar we lopen ook beiden tegen dezelfde dingen aan. Gelukkig hebben we goed contact met zn vieren en denk ik dat dit voor het geluk van ons zoontje van toegevoegde waarde kan zijn!

Marianne - 11 jun 2019

Zou 'm graag ook zelf willen lezen omdat ik niet alleen een samengesteld gezin heb/krijg maar mijn kinderen ook een samengesteld gezin vormen met mijn ex z'n vriendin. Ik wil snappen hoe dat werkt in het hoofd van kinderen en denk zeker niet dat het hop-123 zo geregeld is. Ja, fysiek. En dan? Leerzaam aan alle kanten dus. En ook voor vriendinnen/collega's.

Profielfoto van Ikke

Ikke - 11 jun 2019

Zeer geïnteresseerd in het boek, maar om eenonorthodoxe reden. Mijn ex heeft eennieuwe vriendin (met kinderen) en ze Willem samenverder. Ik heb veel moeite met haar die zich met de opvoeding van mijn meiden bemoeid. Ik wil er goed mee omgaan enmet dit boek kunnen we misschien samen een goede start maken.

Katrien - 12 jun 2019

Ik ben heel benieuwd naar de “stiefcirkel” dus het boek zal vooral voor mezelf en Mn partner zijn, zoekende naar handvaten en openstaan voor alle bruikbare tips en informatie.

Anita - 12 jun 2019

Aan wie en waarom......ik zou het boek graag vaak uit willen lenen tijdens mijn vrijwilligers werk en aan mijn medestudenten Social Work, aan een ieder die ook hiermee van doen hebben in combi met ouderverstoting........en ja, ik zal m zelf ook graag willen lezen nadat ik naar Magda heb mogen luisteren. Ik vond het zeer inspirerend.

(Plus) mama - 13 jun 2019

Hey, Ik zou het boek zelf willen gebruiken. Ik ben zowel mama als stiefmoeder en heb beide rollen. Het contact met de pluS mama van mijn kids is super goed. Ik versta hoe zij zich voelt en kan hierdoor goed anticiperen als mama van . Zelf plus mama zijn verloopt minder. Hoe ik ook goed probeer te doen ik krijg steeds het deksel op de neus. Misschien kan het boek mij wel nieuwe inzichten doen verkrijgen. Zou het zoo Erg vinden als ik het verpruts bij de kinderen van mijn partner maar soms heb ik het gevoel dat ik het wat meer moet loslaten ahja ik weet het gewoon niet meer zo goed met wat ik nog goed doe en wat fout ... dus jullie boek zou me een hart onder de Riem kunnen steken eventueel een leidraad vormen.. mijn gezin bestaat uit zes meisjes ( twee van mij drie van hem en eentje samen) Vele groetjes

Esther Mars - 14 jun 2019

Beste Magda & Karin, Wat zullen jullie een droom leven nu jullie boek echt geboren is. Binnen mijn praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding zou ik boek heel geaag steeds een stukje met iemand mee willen laten reizen. Om op verhaal te mogen komen ❤, op het moment, zoals jullie zo mooi omschrijven Het elke dag Olympische spelen is, want zeg nou zelf, van alleen de gedachte wordt ik al moe ?. Toevallig adviseerde ik het boek al een paar keer, hoe mooi wanneer ik het ook mag aanreiken als tool. Dames geniet van al jullie #geluksmomentjes met al deze mooie reacties. Er is op jullie boek gewacht. Veel liefs, Esther Mars

Carla - 22 jun 2019

Hallo, mocht ik de gelukkige zijn dit boek te winnen dan breng ik het direct naar mijn nieuwe liefde. Mark wil heel graag ‘samen’ verder in 1 huis met alle kinderen. Ik niet....en verstandelijk weet hij wel dat het lastig gaat worden maar ik denk echt dat hij het totaal onderschat. Misschien helpt jullie boek om n vorm te vinden waar iedereen happy mee is en blijft

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 27 jun 2019

Lieve allemaal, dank voor jullie mooie reacties! We gunnen jullie het boek allemaal, maar we kunnen er maar 2 weggeven... Die gaan naar Fleur en (Plus) Mama. Gefeliciteerd! Sturen jullie ons even een mailtje met jullie adres? Dan worden de boeken naar jullie toegestuurd. Veel leesplezier!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.