Menu

Beste meneer Rouvoet, Nieuwe Stap helpt graag mee

scheiden zonder schade

Beste meneer Rouvoet,

Vorige week is onder uw leiderschap, door het Platform Scheiden zonder schade, het Rapport Scheiden en de kinderen dan? uitgebracht, met aanbevelingen om schade voor kinderen bij scheiding beperkt te houden.

U zegt, we pikken het als samenleving niet langer dat kinderen de dupe worden van een scheiding en daarvan soms hun leven lang schade ondervinden. En dus moet er actie worden ondernomen. Dat vinden wij een heel goed plan!

In het rapport wordt een aantal actiepunten genoemd, waaronder de volgende:

  • Maak scheidende ouders er van bewust dat het kind recht heeft op zorg door en contact met beide ouders.
  • Stel aan de hand van een enquête onder gescheiden ouders een top 5 do’s and don’ts in een scheidingsproces samen (voor mannen en voor vrouwen afzonderlijk) en stel dit beschikbaar voor iedereen die in een scheiding terechtkomt.
  • Stimuleer contact tussen ervaringsdeskundigen.
  • Stel een laagdrempelig en voor een breed publiek toegankelijk magazine samen, met daarin informatie over allerhande beschikbare ondersteuning en begeleiding, maar bijvoorbeeld ook interviews met bekende en onbekende Nederlanders die hun ervaringen met relatieproblemen en scheiding delen.

Nou meneer Rouvoet, dat treft… online magazine Nieuwe Stap bestaat al! Wij doen al 6 jaar ons best om mensen bewust te maken van de gevolgen van een scheiding voor kinderen; we publiceren te pas en te onpas lijstjes met do’s en don’ts om de schade te beperken; in onze community zijn ervaringsdeskundigen voortdurend met elkaar in gesprek en het magazine staat bol van informatie en tips, persoonlijke scheidingsverhalen en zelfs scheidingservaringen van bekende Nederlanders.

Wij nodigen u van harte uit om eens rond te kijken in ons magazine. Vol enthousiasme bieden wij u meteen onze hulp aan. Uw missie is onze missie. Wij willen u heel graag helpen om de schade als gevolg van scheidingen voor zoveel mogelijk kinderen en ouders te beperken.

Vriendelijke groet,

Elske en Annelies

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 7

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.