Menu

Beste meneer Rouvoet, Nieuwe Stap helpt graag mee

scheiden zonder schade

Beste meneer Rouvoet,

Vorige week is onder uw leiderschap, door het Platform Scheiden zonder schade, het Rapport Scheiden en de kinderen dan? uitgebracht, met aanbevelingen om schade voor kinderen bij scheiding beperkt te houden.

U zegt, we pikken het als samenleving niet langer dat kinderen de dupe worden van een scheiding en daarvan soms hun leven lang schade ondervinden. En dus moet er actie worden ondernomen. Dat vinden wij een heel goed plan!

In het rapport wordt een aantal actiepunten genoemd, waaronder de volgende:

  • Maak scheidende ouders er van bewust dat het kind recht heeft op zorg door en contact met beide ouders.
  • Stel aan de hand van een enquête onder gescheiden ouders een top 5 do’s and don’ts in een scheidingsproces samen (voor mannen en voor vrouwen afzonderlijk) en stel dit beschikbaar voor iedereen die in een scheiding terechtkomt.
  • Stimuleer contact tussen ervaringsdeskundigen.
  • Stel een laagdrempelig en voor een breed publiek toegankelijk magazine samen, met daarin informatie over allerhande beschikbare ondersteuning en begeleiding, maar bijvoorbeeld ook interviews met bekende en onbekende Nederlanders die hun ervaringen met relatieproblemen en scheiding delen.

Nou meneer Rouvoet, dat treft… online magazine Nieuwe Stap bestaat al! Wij doen al 6 jaar ons best om mensen bewust te maken van de gevolgen van een scheiding voor kinderen; we publiceren te pas en te onpas lijstjes met do’s en don’ts om de schade te beperken; in onze community zijn ervaringsdeskundigen voortdurend met elkaar in gesprek en het magazine staat bol van informatie en tips, persoonlijke scheidingsverhalen en zelfs scheidingservaringen van bekende Nederlanders.

Wij nodigen u van harte uit om eens rond te kijken in ons magazine. Vol enthousiasme bieden wij u meteen onze hulp aan. Uw missie is onze missie. Wij willen u heel graag helpen om de schade als gevolg van scheidingen voor zoveel mogelijk kinderen en ouders te beperken.

Vriendelijke groet,

Elske en Annelies

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.