Menu

Stiefmoeder doorstaat zomervakantie, blog van Eveline

stiefmoeder

Waar de meivakantie nog een aaneenschakeling was van irritatie, frustratie en tranen, was de zomervakantie een groot succes. We hebben leuke dingen gedaan, veel lol gehad en ik ben nog bijgetankt ook! Nooit had ik de behoefte om iemand achter het behang te plakken of om er zelf achter te gaan zitten. Met een fles wijn. Of twee. Welk wonder heeft zich voltrokken?

Om te beginnen zit Thomas veel beter in z’n vel dan vorig jaar. En mij is het misschien ongemerkt gelukt om mijn verwachtingen bij te stellen. De overige ingrediënten voor een mooie zomer:

  1. Een paar keer afspreken met vrienden. Hoewel de crisis uitbleef, heb ik die geplande afspraken gewoon door laten gaan. Ik had mijn vrienden niet nodig om af te reageren, maar gezellig was het natuurlijk wél. Daarna kun je er sowieso weer tegen.
  1. Leuke activiteiten plannen. Want de hele dag thuis hangen met een Thomas die steeds aandacht vraagt of zich verveelt….ik word gek! Nu zijn we er bijna elke dag op uit geweest. Soms echt een dagje weg naar het strand of een pretpark, maar ook gewoon een stukje fietsen en een ijsje eten. En niet te vergeten: de gave speeltuin in onze buurt met leuke waterspellen voor Thomas en een fijn terras voor ons. Thomas: “Dit is leuk voor ons alle drie!” Kijk, die snapt het!
  1. Niet de hele dag entertainen. “Nu moet je zelf spelen, vanmiddag gaan we samen zwemmen.” Zulke afspraken blijken meestal best te werken. Ik vind knutselen prima, af en toe een spelletje red ik ook nog wel en van de glijbaan in de tuin een stoere wildwaterbaan maken, vind ik hartstikke leuk. Maar wat fijn dat Thomas ook in z’n eentje grote torens kan bouwen en verkeersongelukken met haaienauto’s in scène zet.
  1. Logeren bij opa en oma. Eentje uit de categorie ‘leuk-voor-ons-alle-drie’. Ook voor opa en oma, want zo vaak zien zij hun kleinzoon niet.

Vakanties mogen wat mij betreft altijd langer duren. Maar dat was deze keer niet omdat ik uitgeput of chagrijnig was. Ik heb een supervakantie gehad! Hier teken ik voor. Maar dan met meer zon. Het is ook nooit goed.

Ik ben 41 jaar en werk bij een bank. Sinds twee jaar heb ik een relatie met Nick en we wonen nu een half jaar samen. Ik ben stiefmoeder van Thomas die ik leerde kennen toen hij 4 was. Hij is om het weekend en de helft van de vakanties bij ons. Zelf heb ik geen kinderen. Ik ben een optimist en een flapuit. Ik hou van de natuur, lezen en reizen. Ik ben dol op borrels en feestjes, maar ben ook heel graag alleen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.