Menu

Relatie met je ouders na een scheiding

wie zit er in jouw hulp team

Na je scheiding merk je vaak dat de bordjes verhangen zijn, sommige vrienden zie je juist vaker, anderen trekken misschien vaker met je ex op. Je doet nieuwe contacten op en merkt dat je sociale leven is veranderd. Je team, degenen die er voor jou zijn, hebben soms andere hoofden gekregen. Dat is een logische ontwikkeling, hoewel het niet altijd makkelijk voelt.

De teamleden die onveranderd blijven, zijn je familieleden. In het gunstigste geval. Maar wat als ze er niet zo voor je zijn? Wat als bijvoorbeeld je eerst aanwezige teamleden, je ouders, het voor jouw gevoel laten afweten? Jammer genoeg komt het vaak voor dat de relatie met ouders niet zo makkelijk verloopt. Een scheiding kan bij ouders ook minder goed vallen, maar vaak zie je dan dat het daarvoor al niet zo lekker liep.

In mijn praktijk zie ik veel mensen die een moeizame relatie met hun ouders hebben. En zeker wanneer er dan ook een scheiding is geweest, komen de moeizame breuklijnen duidelijk naar voren. De generatie voor ons is duidelijk anders. Bewust van jezelf en je gedrag zijn, kennen ze wat minder, daar was gewoon geen tijd of aandacht voor in hun tijd. Zelf zijn ze vaak opgevoed met het motto eerbied voor je ouders hebben en met de overtuiging dat ze voor hun ouders altijd kind bleven. In hun gedrag uiten ze dit dan ook naar hun kinderen toe.

Zo zie je nu mensen van middelbare leeftijd die zich niet serieus of volwassen geacht voelen door hun ouders. De bewuste volwassene heeft ook niet zoveel met ‘de buitenwereld’ of het plaatje dat kloppend moet zijn, zoals hun ouders dat wel meer hebben. Doofpotten zijn ook meer van de vorige generatie, terwijl mijn cliënten er liever wel in roeren.

Allerlei ingrediënten om het soms moeizaam te laten verlopen in de ouder – volwassen kind relatie. Soms is het beter om elkaar niet meer zo vaak te zien, maar zelfs bij verwijdering blijft het vaak schrijnen. Gelukkig kun je daar wel wat aan doen. Ook relaties die al jaren afstandelijk zijn, kunnen verbeterd worden.

Met mijn nieuwe techniek van Soul-Roots Healing kun je kijken naar jouw verbinding met de ander en hier wijzigingen in aanbrengen. Zo voelt het veel beter voor jou, word je minder getriggerd en kun je weer liefde voelen voor je ouder, op jouw manier. Dat mag ook op afstand. Natuurlijk kan de healing ook zijn tussen jou en je ex, of een vriendin of broer.

En het mooie is, het werkt zelfs door naar de ander toe. Ik hoor ervaringen van cliënten dat ouders ineens toenadering zoeken, zelfs nadat ze jaren geleden al ervan uitgingen dat hun vader of moeder dit nooit zou doen. Maar na een Soul-Roots Healing verandert er energetisch zoveel, dat je kunt spreken van verhangen bordjes. Je team kan zich uitbreiden als jij dat wilt, op een voor jou prettige manier.

Saskia Chatillon

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + = zeventien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.