Menu

Tinder, hoe werkt het precies en wat vinden jullie ervan?

7 reacties
Dating app Tinder

Tinder, de dating-app is enorm populair en wij zijn benieuwd of jullie er gebruik van maken en wat jullie ervan vinden. Tinder heeft alleen in Nederland al 1,2 miljoen gebruikers en groeit nog steeds! Dagelijks worden er wereldwijd 500 miljoen profielen bekeken. Dat moet dus wel iets leuks zijn, zou je zo zeggen.

Hoe gebruik je Tinder?

Om te beginnen heb je een profiel nodig. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Facebook. Zonder Facebook dus geen Tinder. Tinder haalt je voornaam van het sociale netwerk en selecteert uit de profielfoto’s vijf plaatjes die gebruikt worden in de app. Je kan de foto’s wel zelf aanpassen en je kan zelf een biografie toevoegen. Er wordt bovendien door de app gekeken naar je FB vrienden en je FB likes. Zo krijg je info over gedeelde interesses met een potentiële match. Verder vul je alleen het geslacht en je seksuele voorkeur in en kan je aan de slag met ating. Tinder stuurt trouwens geen informatie door naar Facebook. Er zullen dus geen posts op Tinder verschijnen zonder dat je ze zelf schrijft.

Hoe werkt Tinder?

Als je aangemeld bent krijg je foto’s te zien van andere Tinder-leden. Deze leden wonen bij jou in de buurt, de lokatie wordt gebaseerd op GPS. Bij de foto’s staat een kruis en een hartje. Als je op het kruis drukt, ga je verder naar een volgende foto. Met het hartje geef je aan dat je interesse hebt in de gebruiker. Vervolgens wordt jouw foto geshowd aan de leden die jij leuk vindt. Als hij of zij jou óók leuk vindt, kan je met elkaar gaan chatten. Je wordt dan in een chatvenster aan elkaar voorgesteld.

Het klinkt in ieder geval niet heel ingewikkeld. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden én wat jullie ervaringen met Tinder zijn. Laat hieronder een bericht achter!

REACTIES

Helene - 19 jan 2015

Stel, ik ben aan het tinderen en een tindergebruiker heeft bij mij al op kruisje gedrukt. Word deze tindergebruiker dan nog wel aan mij geshowed? Dat ik dan zegmaar nog de keuze heb om op kruisje of hartje te klikken.. Hoe zit dat?

Tamara - 13 apr 2015

gebruik tinder nu een paar maandjes. Simpel in gebruik. Tis wel een beetje een vleeskeuring, ook op middelbare leeftijd. Maar ik verwacht er ook niet de liefde van mijn leven tegen te komen, maar je kan er wel weer de nodige datingervaring op doen als je dat niet meer gewend bent

    Yvon - 10 jul 2016

    Waarom zou je er de liefde van je leven niet kunnen tegenkomen? Er zitten échte mensen op Tinder, je zit er zelf immers óók! :-)

Profielfoto van christien

christien - 14 sep 2017

ik heb ook op tinder gezeten. om eens wat ervaring op te doen. die foto's van sommige mannen. je zou haast zeggen dat de helft in een mide-life crisis zit. zonnebril, motor, auto of boot. er zijn veel ego's van mannen. Sommige zelfs met een bloot bovenlijf. iedereen heeft zo zijn smaak en voorkeur. maar dit is zoals ik tinder zie. en of dat die foto's allemaal kloppen [leeftijd] het is wel een makkelijker manier om met mannen in contact te komen, het kan ook vlug gaan. [contact verbreken] en het kost geen geld.

Eline - 18 sep 2017

Helene, ja, ook als jij iemand naar links hebt geswipet, dan krijgt hij jouw foto nog steeds te zien, mits hij zijn instellingen zo heeft afgesteld dat jij binnen zijn zoekcriteria valt. Ik date af en toe via Tinder, maar echt enthousiast ben ik er niet over. De foto's zijn inderdaad vaak bar slecht, daar kunnen veel mannen echt nog veel winst op behalen. Veel profielen zonder enige informatie, die vallen voor mij ook af. Ik geef ook iets over mezelf prijs, en wil ook een klein beetje weten over iemand voor ik beslis of ik eventueel met die persoon in contact wil komen. Het vluchtige van Tinder staat me vaak wel erg tegen. Profielen die niet antwoorden als je een berichtje stuurt, je wordt om de meest vage redenen verwijderd (heel vaak zelfs zonder enige uitleg). Het lijkt wel of elke vorm van normale omgangsvormen het raam uitgaan zodra mensen alleen via chatapps met elkaar communiceren. In het dagelijks leven ontmoet ik nooit mannen die in hun eerste zin al vermelden dat ze horizontaal met me willen, maar in zo'n app is dat blijkbaar heel normaal. Ja, er zitten ook normale mensen tussen (goddank!), en soms levert dat echt leuke gesprekken op. Maar over het algemeen kan ik gratis sites zoals Tinder niet echt serieus nemen als datingmogelijkheid.

Frances - 5 mei 2018

Tinder...zucht..er zullen succesverhalen zijn maar mijn ervaring is dat het een verkapte dating site is...mijn ervaringen zijn niet al te best. Sneue types, veelal.. Bijv afspreken “ bakkie doen “ betekent sex. No way ! Oh en als he rustig aan wilt, dan ben je alweer weg geswiped zapped etc ....

Profielfoto van M

M - 6 aug 2018

Ik heb het er na een week afgegooid... Kreeg opmerkingen: ik wil je nu doen... Wat is je beste sex standje en de mooiste: ik keek net animal planet maar nergens zag ik zon tijger als jij.. :( of ineens stilte... Niets voor mij!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


2 + vier =

Vlog

We kregen de vraag: Waarom verdwijnen liefde en respect uit je relatie? Deze vraag is natuurlijk heel moeilijk te beantwoorden maar Roos Boer heeft een heel mLees verder > scheiding liefde en respect
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.