Menu

Tinder, hoe werkt het precies en wat vinden jullie ervan?

9 reacties
Dating app Tinder

Tinder, de dating-app is enorm populair en wij zijn benieuwd of jullie er gebruik van maken en wat jullie ervan vinden. Tinder heeft alleen in Nederland al 1,2 miljoen gebruikers en groeit nog steeds! Dagelijks worden er wereldwijd 500 miljoen profielen bekeken. Dat moet dus wel iets leuks zijn, zou je zo zeggen.

Hoe gebruik je Tinder?

Om te beginnen heb je een profiel nodig. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Facebook. Zonder Facebook dus geen Tinder. Tinder haalt je voornaam van het sociale netwerk en selecteert uit de profielfoto’s vijf plaatjes die gebruikt worden in de app. Je kan de foto’s wel zelf aanpassen en je kan zelf een biografie toevoegen. Er wordt bovendien door de app gekeken naar je FB vrienden en je FB likes. Zo krijg je info over gedeelde interesses met een potentiële match. Verder vul je alleen het geslacht en je seksuele voorkeur in en kan je aan de slag met ating. Tinder stuurt trouwens geen informatie door naar Facebook. Er zullen dus geen posts op Tinder verschijnen zonder dat je ze zelf schrijft.

Hoe werkt Tinder?

Als je aangemeld bent krijg je foto’s te zien van andere Tinder-leden. Deze leden wonen bij jou in de buurt, de lokatie wordt gebaseerd op GPS. Bij de foto’s staat een kruis en een hartje. Als je op het kruis drukt, ga je verder naar een volgende foto. Met het hartje geef je aan dat je interesse hebt in de gebruiker. Vervolgens wordt jouw foto geshowd aan de leden die jij leuk vindt. Als hij of zij jou óók leuk vindt, kan je met elkaar gaan chatten. Je wordt dan in een chatvenster aan elkaar voorgesteld.

Het klinkt in ieder geval niet heel ingewikkeld. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden én wat jullie ervaringen met Tinder zijn. Laat hieronder een bericht achter!

REACTIES

Helene - 19 jan 2015

Stel, ik ben aan het tinderen en een tindergebruiker heeft bij mij al op kruisje gedrukt. Word deze tindergebruiker dan nog wel aan mij geshowed? Dat ik dan zegmaar nog de keuze heb om op kruisje of hartje te klikken.. Hoe zit dat?

Tamara - 13 apr 2015

gebruik tinder nu een paar maandjes. Simpel in gebruik. Tis wel een beetje een vleeskeuring, ook op middelbare leeftijd. Maar ik verwacht er ook niet de liefde van mijn leven tegen te komen, maar je kan er wel weer de nodige datingervaring op doen als je dat niet meer gewend bent

    Yvon - 10 jul 2016

    Waarom zou je er de liefde van je leven niet kunnen tegenkomen? Er zitten échte mensen op Tinder, je zit er zelf immers óók! :-)

Profielfoto van christien

christien - 14 sep 2017

ik heb ook op tinder gezeten. om eens wat ervaring op te doen. die foto's van sommige mannen. je zou haast zeggen dat de helft in een mide-life crisis zit. zonnebril, motor, auto of boot. er zijn veel ego's van mannen. Sommige zelfs met een bloot bovenlijf. iedereen heeft zo zijn smaak en voorkeur. maar dit is zoals ik tinder zie. en of dat die foto's allemaal kloppen [leeftijd] het is wel een makkelijker manier om met mannen in contact te komen, het kan ook vlug gaan. [contact verbreken] en het kost geen geld.

Eline - 18 sep 2017

Helene, ja, ook als jij iemand naar links hebt geswipet, dan krijgt hij jouw foto nog steeds te zien, mits hij zijn instellingen zo heeft afgesteld dat jij binnen zijn zoekcriteria valt. Ik date af en toe via Tinder, maar echt enthousiast ben ik er niet over. De foto's zijn inderdaad vaak bar slecht, daar kunnen veel mannen echt nog veel winst op behalen. Veel profielen zonder enige informatie, die vallen voor mij ook af. Ik geef ook iets over mezelf prijs, en wil ook een klein beetje weten over iemand voor ik beslis of ik eventueel met die persoon in contact wil komen. Het vluchtige van Tinder staat me vaak wel erg tegen. Profielen die niet antwoorden als je een berichtje stuurt, je wordt om de meest vage redenen verwijderd (heel vaak zelfs zonder enige uitleg). Het lijkt wel of elke vorm van normale omgangsvormen het raam uitgaan zodra mensen alleen via chatapps met elkaar communiceren. In het dagelijks leven ontmoet ik nooit mannen die in hun eerste zin al vermelden dat ze horizontaal met me willen, maar in zo'n app is dat blijkbaar heel normaal. Ja, er zitten ook normale mensen tussen (goddank!), en soms levert dat echt leuke gesprekken op. Maar over het algemeen kan ik gratis sites zoals Tinder niet echt serieus nemen als datingmogelijkheid.

Frances - 5 mei 2018

Tinder...zucht..er zullen succesverhalen zijn maar mijn ervaring is dat het een verkapte dating site is...mijn ervaringen zijn niet al te best. Sneue types, veelal.. Bijv afspreken “ bakkie doen “ betekent sex. No way ! Oh en als he rustig aan wilt, dan ben je alweer weg geswiped zapped etc ....

Profielfoto van M

M - 6 aug 2018

Ik heb het er na een week afgegooid... Kreeg opmerkingen: ik wil je nu doen... Wat is je beste sex standje en de mooiste: ik keek net animal planet maar nergens zag ik zon tijger als jij.. :( of ineens stilte... Niets voor mij!

Angelique - 23 okt 2018

Ik ken Tinder nu al een aantal jaren. Mijn ervaring is over het algemeen positief. Ik heb leuke mannen leren kennen. Met een aantal heb ik op vriendschappelijke basis nog steeds contact. En met een aantal heb ik enkele maanden gedate. Ik zie het als een verlengstuk of als vervanging van een avond naar de kroeg/evenement enz. Ook daar scan je als vrijgezel de ruimte en kunt dan enthousiast worden van een man op basis van zijn uiterlijk. Ook dan, net als op Tinder weet je eigenlijk niets van deze persoon. Je gaat spontaan in gesprek met deze man en dan voel je net als op een date of er een wederzijdse klik is. Dan komt het met Tinder ook nog eens aan op de keuze die je zelf maakt. Bepaalde types swipe ik per definitie al naar links. Mannen, die alleen foto's posten met een zonnebril op hun neus, die in fitness-studio staan, met ontbloot bovenlijf enz. Daarnaast worden ook wij geselecteerd op onze foto's. Ik zorg voor neutrale foto's. Natuurlijk heb ik ook wel eens een vreemde snuiter getroffen maar dat is op één hand te tellen. Ook tijdens het daten heb ik niet ervaren dat de man alleen maar op één ding uit was. Natuurlijk wel dat de wederzijdse klik er niet was voor een 2e afspraak. Maar ook dat kwam zelden voor. Tijdens de eerste fase van het elkaar via de app leren kennen lees je al tussen de regels door om wat voor een type man het gaat. Dat het na enkele keren daten dan toch nog op niets uitloopt heeft mijn inziens niets te maken met Tinder of welke datingsite/app dan ook. Maar juist alles met de fase waarin we ons bevinden. We zijn ouder en hebben al een "leven" achter de rug. Het wordt steeds lastiger om in elkaar te vlechten met de ander, die ook zijn ervaringen heeft. Wees vooral mild voor jezelf en voor de ander. Geniet van het ontmoeten van mensen maar wees selectief en luister naar je onderbuikgevoel.

Christa - 7 feb 2020

Ook ik heb gretig gebruik gemaakt van Tinder. Ervaringen zijn wisselend. Niet iedereen is eerlijk over wat hij zoekt. Er zitten ook wel een hoop rare snuiters tussen. Ik heb ook gebruik gemaakt van betaalde apps, zoals Lexa en Relatieplanet. Daar zitten over het algemeen wel wat serieuzere types tussen. Nadeel is wel dat iedereen je kan aanspreken, er hoeft dus geen match te zijn. Daardoor app je je een ongeluk om mannen die niet in je plaatje vallen af te wijzen. En sommigen zijn nogal volhardend, heel irritant. Ik raad iedereen wel aan om niet al te lang te wachten met afspreken. Ik heb zelf de ervaring dat je pas weet of je iemand echt wat vindt als je elkaar ontmoet heb. Inmiddels heb ik een serieuze relatie met een man die ik via Relatieplanet heb ontmoet. Mijn kinderen zijn gelukkig ook dol op hem :).

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen × 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.