Menu

Tips om je relatie vakantieproof te maken!

relatie vakantieproof

Zo houd je je huwelijk goed

Heerlijk, de zomervakantie staat voor de deur! Je kijkt er naar uit… en je ziet er tegenop. Je huwelijk of relatie is de laatste tijd niet je van het. Door de drukte met kinderen, werk en sociale activiteiten leven jullie al maanden een beetje langs elkaar heen. De kleine irritaties lijken steeds groter te worden en je betrapt jezelf erop dat je af en toe gaat sporten alleen om de confrontatie te vermijden.

Scheidingspieken

De meeste mensen besluiten om te gaan scheiden op twee momenten in het jaar: vlak na Kerst en direct na de zomervakantie. Dat herkennen wij ook. Mensen groeien uit elkaar en dat wordt pijnlijk duidelijk wanneer je opeens veel tijd met elkaar doorbrengt. Uitelkaar.nl  helpt je in harmonie afspraken te maken bij een scheiding. Maar het liefst willen we dat relaties goed blijven. Wil jij niets liever dan samen sterker uit de vakantie komen? Wij vroegen het de experts en die geven je graag wat tips:

Tips om je relatie vakantieproof te maken:

Je hebt het in de vingers

Uit recente onderzoeken is gebleken dat mensen minder ruzie maken wanneer ze elkaar veel aanraken en de gekozen woorden in een gesprek zijn veel zachter en vriendelijker wanneer je elkaar vasthoudt. Dus smeer elkaar in met zonnebrand en raak elkaar even aan in het voorbij lopen. Caravans en vakantiewoningen staan niet bekend om hun royale afmetingen dus dat moet lukken☺. Ga samen in die hangmat liggen en kaart dat ene moeilijke onderwerp aan. De kans is groot dat het een stuk positiever verloopt dan je vooraf had verwacht. Een mooie wandeling, hand in hand, langs dat ene meertje is ook fijn. Beweging stimuleert je hersenen en omdat je naast elkaar loopt, word je niet direct geconfronteerd met de non-verbale communicatie van je partner.

Voor ieder wat wils

Het ligt misschien voor de hand maar zorg dat de vakantie leuk is voor iedereen. Stem de agenda hierop af. ’s Ochtends een bezoekje aan dat authentieke dorpje en ’s middags luieren bij het zwembad of juist die mountainbiketocht maken. Liggen de interesses echt enorm uit elkaar dan kan je eventueel ook opsplitsen. Doe dit niet te vaak en hooguit voor een dagdeel. Grote voordeel is wel dat je elkaar tijdens het eten kan bijpraten over de beleefde avonturen van die dag.

Trip down memory lane

Vakantie is altijd een mooi moment om even stil te staan bij je gebruikelijke, dagelijkse leven. Klets er gezellig op los en haal mooie herinneringen op aan eerdere vakanties. En als je dan toch bezig bent, vertel elkaar – of de kinderen – waarom jullie ooit verliefd op elkaar zijn geworden.

Valt het gesprek toch stil? Stel elkaar dan een van de vragen van de lijst die we eerder publiceerden.

Rest ons voor nu niets anders dan je een hele fijne vakantie te wensen! Mocht de zomervakantie juist het omgekeerde teweeg brengen en jullie ervan overtuigd raken dat er geen andere weg is dan uit elkaar te gaan, staat uitelkaar.nl natuurlijk ook voor je klaar met raad en daad.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.