Menu

Samenwonen? Deze tips helpen bij een efficiënte verhuizing

tips voor efficient verhuizen

De meeste mensen zijn in hun leven minstens één keer verhuisd. Of dit nou met je ouders was of toen je uit huis ging. Je gaat bijvoorbeeld studeren en wilt lekker in de bruisende stad wonen. Gezellig met een hoop studenten in hetzelfde huis. Dit klinkt natuurlijk erg leuk en hier dromen de meeste studenten dan ook zeker van. Maar verhuizen naar een nieuwe plek is een hele onderneming. Dit is niet zomaar gedaan. In deze blog lees je verschillende tips voor een efficiënte verhuizing.

Verhuizen hoeft niet duur te zijn 

Allereerst is het verstandig om tijdig te beginnen met inpakken. Je wilt niet dat je straks last minute alles nog moet doen. Het wordt namelijk best vaak onderschat hoeveel spullen iemand heeft en hoeveel werk het kost om dit allemaal veilig op te bergen in verhuisdozen. Hierbij komen we gelijk op het volgende punt, namelijk het aanschaffen van goedkope verhuisdozen. Verhuisdozen hoeven namelijk niet duur te zijn. Je hebt hierin natuurlijk verschillende groottes en de kwaliteit kan wat verschillen. De ene doos is van net wat beter en sterker karton gemaakt dan het andere. Toch hoef je echt niet te kijken naar het meest dure merk, want er zijn genoeg goedkope verhuisdozen waarmee je spullen goed verhuisd kunnen worden. 

Met dit pakket maak je een goede start

Wil je de verhuizing nou echt efficiënt aanpakken? Dan kun je verhuispakketten bestellen. Deze pakketten bieden jou allerlei spullen om je meubels en andere spullen zo goed mogelijk te kunnen vervoeren. Denk aan beschermende hoezen voor matrassen, maar ook tape en verhuisdozen zijn terug te vinden in zo’n verhuispakket. Een verhuispakket zorgt ervoor dat je goed voorbereid je verhuizing in kunt gaan én de bescherming geeft aan je spullen die ze nodig hebben. Geen zorgen dus dat je spullen snel kapot gaan tijdens de verhuizing. 

Label je verhuisdozen!

Om de orde te bewaren in de dozen die je inpakt, is het een goede tip om je verhuisdozen te labelen. Dit kan met handige stickers, maar je kunt ook de simpele optie kiezen, namelijk een dikke stift. Je schrijft dan bijvoorbeeld “keuken” op de verhuisdoos. Zo weet je precies welke spullen in welke verhuisdoos zijn opgeborgen en ben je niet eeuwig op zoek naar je spullen. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.