Menu

Van Rock Bottom naar een nieuwe start

nieuwe start na de scheiding

Een scheiding is een emotionele achtbaan en kan de basis van je leven aantasten. Het is belangrijk om te beseffen dat het meer is dan alleen het beëindigen van een huwelijk. Het betekent een nieuw begin, een nieuw leven, een nieuwe start. 

Sarah had na veel wikken en wegen besloten om van haar partner te scheiden. Ze was al jaren niet meer gelukkig, maar bleef in de relatie vanuit schuldgevoel. Haar partner was depressief en werkte daardoor niet. Zij was kostwinner en draaide het huishouden en gezin. Ze hadden namelijk ook twee kinderen. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om bij haar partner weg te gaan, want wat moest hij zonder haar?

Prima redden

Uiteindelijk koos ze er toch voor om haar partner weg te gaan en wat bleek? Haar ex-partner kon zich prima redden zonder haar. Hij verbouwde het huis en had ook binnen drie maanden een nieuwe relatie. Toen Sarah bij mij kwam was ze enorm boos en gaf ze aan van haar boosheid af te willen. Ik zag dat Sarah last had van boosheid, maar wat daaronder zat was verdriet. Verdriet dat het haar niet gelukt was om een gezin bij elkaar te houden, verdriet omdat ze niet eerder een punt achter de relatie had gezet, verdriet omdat haar ex-partner zo ‘makkelijk’ over hun relatie heen kon stappen en zo ‘snel’ weer doorging met zijn leven en verdriet omdat al het geven binnen hun relatie er niet voor gezorgd dat ze van waarde was voor haar ex-partner. In ieder geval; zo voelde ze het. 

Erkenning

Het enige wat ik bij Sarah hoefde te doen, was haar erkennen in haar verdriet. Eerst moest ze het verdriet toe laten en rouwen om wat er niet meer was, voordat ze verder kon gaan met opbouwen. Toen ik contact maakte met haar energetisch lichaam voelde ik dat de energie niet fijn doorstroomde bij het hartgebied. Ik liet Sarah zelf contact maken met dit gebied. Dit deden we door middel van een korte meditatie en visualisatie oefening. Al heel snel kwamen de tranen en hier verontschuldigde ze zich voor. Dit was nergens voor nodig. Tranen komen wanneer ze komen en het is juist de bedoeling dat je je daar aan overgeeft. Het verlies van controle over het lichaam, in dit geval de tranen, en de gedachten die je daarover hebt zorgen voor de pijn. Niet de tranen zelf, dat lucht juist op.

Rock Bottom

En dat gebeurde bij Sarah uiteindelijk ook. In het begin van ons traject nog niet. Sarah vond het lastig dat haar emoties juist erger en heftiger werden. Ze kwam immers bij me om zich weer goed te voelen. Ik legde haar uit dat ze eerst echt ‘rock bottom’ moest gaan om vandaar uit weer verder te komen. Wanneer je ‘rock bottom’ gaat zul je ervaren dat dat enorm veel pijn doet en tegelijkertijd voel je dat je alleen nog maar omhoog kunt gaan. Er is een bodem en die voelt hard aan, maar je gaat niet door de bodem heen. 

Aan het einde van ons traject voelde Sarah zich veel lichter. Niet omdat ze nu minder boos of verdrietig was, maar juist omdat ze die gevoelens kon toelaten, er niet meer tegen vocht. Door het toelaten van die gevoelens, wakkerde ze haar eigen vuur aan. Ze werd energieker en had zin in haar nieuwe start!

In mijn praktijk voor energetisch therapie help ik gescheiden moeders die na hun scheiding emotioneel vastlopen weer op het goede spoor te komen. Vanuit mijn eigen vuur, begeleid ik vrouwen naar hun vuur zodat ze succesvol kunnen zijn in alles wat ze doen. 

Miranda van Beuningen

Praktijk May

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 1 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.