Menu

Verhuizen na een scheiding: zo krijg je je woning zo snel mogelijk comfortabel

verhuizen na een scheiding

Verhuizen na een scheiding

Een scheiding kan grote emoties met zich meebrengen. Je moet het een plekje geven en daar is tijd voor nodig. Intussen word je geconfronteerd met allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden. Want in veel gevallen betekent een scheiding ook een verhuizing. In elk geval voor één van de partners, maar vaak voor allebei. Een verhuizing die je niet had gepland en waar je misschien als een berg tegenop ziet. Allerlei vragen komen in je op. Wat is verstandig om te doen en wat niet? En hoe zorg je er zo snel mogelijk voor dat je gewend raakt aan je nieuwe stek?

Regel praktische zaken direct

Van uitstel komt afstel. Als je dingen te lang laat liggen, ga je er uiteindelijk als een berg tegenop zien. Sommige dingen regel je al voordat je de woning betrekt. Zodra je zekerheid hebt over de plek waar je gaat wonen, kun je direct op zoek gaan naar de beste energieleverancier, internetprovider, verzekeraar, enzovoort. Want al die dingen moeten natuurlijk goed geregeld worden. Gelukkig is dat zo ingewikkeld niet. Het zijn puur zakelijke transacties waarbij je alleen maar de prijzen met elkaar hoeft te vergelijken en de beste optie hoeft te kiezen.

Aan meubels kleven herinneringen

Denk er goed over na welke meubels je wel en niet mee wilt nemen. Meubels vertellen vaak een verhaal en in dit geval is dat het verhaal van jullie tweeën in betere tijden. Als je ervoor kiest om je bed of je lievelingsbank mee te nemen naar je nieuwe woning, besef dan wel dat die meubelstukken straks steeds zullen herinneren aan de momenten die je er samen met je ex op doorbracht. Als je daar verder geen problemen mee hebt, is dat natuurlijk niet erg. Maar het kan het verwerken van de scheiding in de weg zitten. Twijfel je bij bepaalde meubelstukken? Kies er dan voor om ze tijdelijk ergens op te slaan, zodat je later alsnog kunt besluiten.

Geef je eigen karakter de ruimte

Zorg ervoor dat de nieuwe woning echt jouw woning wordt. Moest je voorheen nog wel eens compromissen sluiten met betrekking tot de inrichting, nu kun je lekker doen wat je zelf wilt. Vind je een paarse muur mooi? Schilder hem paars! Juist door dit soort keuzes te maken, zorg je ervoor dat jouw huis ook echt helemaal jouw thuis wordt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.