Menu

Verhuizen na een scheiding: hoe doe je dat het best?

verhuizen na je scheiding

Verhuizen na een scheiding: hoe doe je dat het best?

Een scheiding is heftig, niet alleen voor de kinderen en de ouders, maar ook voor de familie eromheen. Er moet veel geregeld worden en daarbovenop zal een van de ouders ook nog het ouderlijk huis verlaten. Een harde klap, die voor iedereen verwerkingstijd nodig heeft. Hulp en steun is cruciaal tijdens zo’n verwerkingsproces, bijvoorbeeld familieleden die je helpen met het verhuizen. Maar waar begin je? Wij zetten wat tips voor je op een rijtje.

Tips

Een inkoppertje, maar waar: goede voorbereiding is het halve werk. Vraag ruim van te voren aan vrienden of familie of ze zouden kunnen helpen met verhuizen, als de daadwerkelijke datum bekend is geef je die uiteraard door en app je ze ook nog een week van te voren. Een reminder is altijd handig. Bespreek duidelijk met je vrienden en familie welke taak zij toebedeeld krijgen op de dag van de verhuizing. En hoe vervelend ook, zorg dat de spullen onderling verdeeld worden tussen jou en je ex en gooi onnodige rommel van zolder weg, zo blijft het overzichtelijk. Als dat gebeurd is, koop je speciale verhuisdozen zodat het vervoeren van de spullen gemakkelijker wordt. Zorg dat alles de avond voor de verhuizing is ingepakt.

Planning

Op de dag zelf is een strakke planning essentieel. Houd de parkeerplaats voor uw huis leeg, zodat de verhuiswagen voor de deur kan staan en gemakkelijk in- en uitgeladen kan worden. Zorg voor hulp bij je oude en ook nieuwe adres. Vertrouw er op dat de werknemers van het verhuisbedrijf weten wat ze doen, ze werken immers bijna elke dag. Als je instructies krijgt, volg deze gewoon op voor de snelste en efficiëntste verhuizing. Je kunt hier al een eind mee op weg, maar voor de gratis checklist, verdere tips en een verhuisbedrijf huren is het handig om even op de site van Verhuisbedrijf Draagkracht te kijken.

Waar zijn de kinderen?

Verhuizen na een scheiding brengt niet alleen stress, maar ook emoties met zich mee. Het helpt om de kinderen op de dag van de verhuizing naar een oppasadres te brengen, dit is voor jullie dan al een zorg minder. Daarnaast hoeven zij dit moeilijke moment ook niet te ervaren. Ook is het een aanrader om met het verhuisbedrijf te bellen en ze kort mee te nemen in de situatie, ze zijn dan op de hoogte en houden hier rekening mee. Zoek steun bij je familie en vrienden die aanwezig zijn op de dag zelf, zij kunnen je tijdens deze emotionele tijd bijstaan.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 36
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.