Menu

Praktische tips voor het inrichten van je huis na de verhuizing na je scheiding

verhuizen na scheiding

Een echtscheiding is natuurlijk een hele stressvolle tijd. Maar als de scheiding eenmaal rond is, wil je graag verder met het leven en ook weer van het leven gaan genieten. Of je nu blijft in je oude woning en je partner is vertrokken, of in een nieuwe woning terecht bent gekomen. De inrichting zal opnieuw gedaan moeten worden. In dit artikel bespreken we een aantal tips om je huis weer een thuis te maken na de echtscheiding. Van een kleinere ladekast kopen tot het vinden van je eigen smaak, in dit artikel bespreken we alles!   

Neem de tijd voor je verhuizing na scheiding

Een nieuwe inrichting is nooit in een dag rond, vaak begin je met de basis maar ontwikkelt de inrichting zich langzaam totdat hij af is. Ook als je niet net een echtscheiding achter de rug hebt, kan dit weken tot maanden duren. Maar  bij een echtscheiding komt natuurlijk ook een rouwproces kijken. Je hebt alle eigendommen moeten verdelen en blijft vaak met een stuk minder meubels achter. Neem dan ook de tijd om het rouwproces door te komen voordat je je focust op de nieuwe inrichting. Doe het rustig aan, het heeft geen haast. Een groot voordeel van alleen wonen is dat je ook je eigen keuzes kunt maken. Je hebt dus de tijd om je eigen smaak te vinden. . 

Stel een budget op

Een scheiding is vaak niet alleen een emotionele klap maar ook een financiële klap. Wanneer je gaat herinrichten is het dan ook belangrijk om een goed budget op te stellen. Je wilt niet meer geld uitgeven dan je beschikbaar hebt. Vaak is dit ook niet nodig. Je kunt de oude meubels die je nog hebt opknappen en hergebruiken. Je kunt dit budget ook over een aantal maanden uitspreiden. Op deze manier is niet in een klap je rekening een stuk leger. 

Richt flexibel in

Na een echtscheiding zul je misschien verwachten een tijd alleen te zijn, maar dit is lang niet altijd het geval. We raden daarom aan om flexibel in te richten. Denk aan extra lockers en kasten mocht er iemand bij je komen wonen op den duur. Wanneer je samen met je kinderen woont is het belangrijk om open te communiceren over deze nieuwe periode na de scheiding. Betrek ze ook bij de inrichting en geef ze de vrijheid hun eigen ruimtes in te richten. Het is natuurlijk lastig voor kinderen om aan de nieuwe realiteit te wennen, maar het zal zeker goedkomen.   

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 20
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.