Menu

Verlatingsangst deel 2

Verlatingsangst

Deze blog is een vervolg op de blog van gisteren: Verlatingsangst.

Je hebt al kunnen lezen wat verlatingsangst precies is, waar het zijn oorsprong vindt en wat de gevolgen kunnen zijn als je er niets aan doet.

Vandaag lees je hoe professionele hulp kan bijdragen aan het doorbreken van deze patronen en het vinden van een oplossing naar vrijheid en innerlijke rust.

Wat het jou oplevert om verlatingsangst voor eens en altijd los te laten:

Als je worstelt met verlatingsangst, is het belangrijk om te weten dat er manieren zijn om hier voorgoed van los te komen. Hulp inschakelen, bijvoorbeeld in de vorm van coaching of therapie, kan je helpen. Hierdoor krijg je inzicht in je patronen, kun je de oorzaak van je angst aan pakken, en nieuwe, gezonde manieren ontwikkelen om met relaties om te gaan.

Professionele hulp

Hier zijn een paar dingen die je kunt bereiken met professionele hulp:

  • Inzicht in je patronen : Een van de eerste stappen in het oplossen van verlatingsangst is het herkennen van je patronen. Vaak zit het verlatingsangst diep geworteld en speelt het zich bewust af. Door therapietherapie leer je je gedrag herkennen en begrijpen. Je krijgt inzicht in waarom je je zo voelt en hoe dit zich uit in je relaties.
  • Verwerken van oude wonden : Professionele hulp kan je helpen om oude wonden uit je jeugd te verwerken. De basis van verlatingsangst ligt vaak in onveilige hechtingspatronen van traumatische ervaringen. Door deze emoties onder begeleiding te verwerken, kun je de emotionele lading verminderen en de grip die ze op je huidige leven hebben loslaten.
  • Grenzen leren stellen : Een ander belangrijk aspect van het werken aan verlatingsangst is het leren stellen van gezonde grenzen. Wanneer je bang bent om te worden verlaten, kun je je genoodzaakt voelen om je eigen behoeften aan de kant te schuiven en alles te doen om de ander tevreden te houden. Coaching helpt om je eigen grenzen te herkennen en ze te communiceren. Zo kun je jezelf beschermen zonder bang te zijn voor afwijzing of schuldgevoel.
  • Zelfvertrouwen vergroten : Door te werken aan je verlatingsangst kun je ook je zelfvertrouwen vergroten. Je leert dat je waardevol bent, ongeacht of anderen je accepteren of afwijzen. Dit versterkt je zelfvertrouwen. Het helpt je om gezonde relaties aan te gaan waarbij je niet afhankelijk bent van de goedkeuring van anderen.
  • Gezonde, duurzame relaties : Uiteindelijk leidt het werken aan je verlatingsangst tot gezondere relaties. Je zult merken dat je minder behoefte hebt aan constante bevestiging. Je bent in staat bent om diepere, betekenisvolle verbindingen aan te gaan, met jezelf en de ander. In plaats van je te laten leiden door angst, kun je genieten van een relatie waarin wederzijds respect en vertrouwen centraal staan.

Tot slot

Verlatingsangst is een (vaak onbewust) patroon dat veel invloed kan hebben op je leven en relaties. Het goede nieuws is, dat wanneer daar bewustwording is, er mogelijkheid is tot verandering en verbetering. Door inzicht te krijgen in de oorzaken van je angst, oude wonden te verwerken, en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kun jij zelf de regie terugnemen over je leven en je relaties. Als zelfvertrouwencoach sta ik klaar om je in jouw kracht te ondersteunen. Durf jij de eerste stap te zetten naar meer rust en vertrouwen in jezelf en je relaties? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kijken we naar de beste manier om jouw verlatingsangst voorgoed los te laten. Zo kun je de liefde in je leven terug vinden – te beginnen bij de liefde voor jezelf.

Lieve groet, 

José Rijnen, 

PauwR Coaching

Lees hier alle blogs van José

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = achttien




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.