Menu

Verliefd op mijn beste vriend, hoe het verder ging…

verliefd op beste vriend

Mijn eerste date

In deze blog vertel ik verder hoe het is afgelopen met mijn beste vriend

Nadat ik voor mezelf tot de conclusie kwam dat mijn verliefdheid volledig over was pakte ik meteen door. Ik was zo toe aan een nieuwe relatie dat ik mezelf vrij vlot inschreef op een datingsite. Ik weet het nog goed: Op woensdagavond bekeek ik diverse datingsites, op donderdagavond maakte ik een profiel aan en er ging een wereld voor me open. Op vrijdag kreeg ik een berichtje van een man waar het profiel me heel erg van aansprak. Een goed verzorgde man met een goede baan, op een half uur rijden van mijn huis en geen kinderen. Dat zocht ik precies… 

eenzijdige echtscheiding

We appten heel erg veel, soms tot midden in de nacht en we planden een live ontmoeting voor de donderdag erna. Mijn allereerste date… Super spannend. Mijn beste vriend had ik hier niks over verteld. Ik zou hem in het weekend na mijn eerste date zien en wilde hem dit liever face to face vertellen in plaats van via de whatsapp. Ik was in mijn hoofd erg bezig met mijn date. Ik merkte dat ik hem erg leuk vond en hoopte zo dat hij in het echt niet zou tegenvallen.

Eerste date

Het werd donderdagavond en zonder zenuwen ging ik naar het café waar we hadden afgesproken. Ik kwam binnen en zag hem zitten. Mijn hart sloeg tig keer over, ik werd rood en begon direct te stotteren. In het echt zag hij er nog 10 keer beter uit dan op de foto. Een vrolijke kop en een vlotte babbel. Op dat moment besefte ik in 1 seconde dat hij echt mijn type was en besefte ik ook dat ik bang was dat ik hem tegen zou vallen. Dit laatste, dat het van 2 kanten moet komen, was nog niet in me opgekomen. Dat gevoel overviel me. 

De avond was echt heel erg leuk. Na het café gingen we uiteten, ik kreeg geen hap door mijn keel en daarna liepen we weer terug naar het café. Onderweg pakte hij tijdens het wandelen mijn hand vast. Na het café bracht hij me naar mijn auto en zoende hij mij. Wat een avond…

In de auto terug stuiterde ik alle kanten op, ik was helemaal hoteldebotel.

Afspraak met mijn beste vriend

Twee dagen na mijn eerste date had ik afgesproken met mijn beste vriend. We zouden een dagje weggaan samen om te vieren dat hij zijn opleiding had afgerond. Scheveningen stond op het programma. Bij binnenkomst heb ik hem direct verteld dat ik niet meer verliefd op hem was, dat ik me had ingeschreven op een datingsite, dat ik een date had gehad en dat ik mijn date wel erg leuk vond.

Hij werd wel erg stil. Ik had verwacht dat hij opgelucht zou zijn dat mijn verliefdheid weg was. Niets bleek minder waar. We zijn naar Scheveningen vertrokken en de hele dag waren we erg gespannen. Het nieuws was ingeslagen als een bom. We keerden eerder terug naar huis en toen hij vroeg of ik nog binnen wilde komen heb ik dat afgeslagen. 

Hij besefte door dit nieuws dat hij mij veel leuker vond dan hij dacht. Hij had het gevoel dat hij mij kwijt was en dit door zijn eigen schuld. 

Direct naar mijn date

Na het dagje Scheveningen was ik in de war. Een leuke date en mijn beste vriend die toch meer voor mij voelde en met mij verder wilde. Iets wat ik zo lang gewild had. Maar ja, mijn verliefde gevoel was weg. Echt helemaal weg.

Ik ben direct doorgereden naar het huis van mijn date. Ik moest weten of ik niet een enorm grote fout aan het maken was. Mijn date had ik immers maar 1 keer gezien en mijn beste vriend kende ik al jaren en jaren.

Aangekomen bij mijn date voelde ik het direct: Dit was ‘m. Geen twijfel over mogelijk. Na een uurtje ben ik naar huis vertrokken om alles even goed op een rijtje te zetten.

Hoe het is afgelopen

Mijn beste vriend heeft het in die periode heel erg moeilijk gehad. Hij kon niet goed accepteren dat mijn verliefdheid voor hem over was en er ook al een nieuwe man in mijn leven was. Hij gaf zichzelf de schuld dat hij niet goed geluisterd heeft in die tijd naar zijn eigen gevoel. Er is een tijdje geen contact geweest, dat was te moeilijk voor hem. Mijn date heb ik eerlijk verteld hoe alles in elkaar zat en dat accepteerde hij gelukkig.

Nu, een aantal jaren later, heb ik nog steeds contact met mijn beste vriend. Wel veel minder en ook minder persoonlijk. Hij is een leuke vrouw tegengekomen waar hij nu gelukkig mee is en dat vind ik ontzettend fijn voor hem.

En mijn date? Na bijna 5 jaar zijn we nog steeds samen. We hebben een kindje samen van bijna 2 jaar. Mijn 2 kinderen uit mijn eerdere relatie zijn super gek op hem en ik ben ongelooflijk blij dat ik toendertijd mijn gevoel heb gevolgd en voor hem ben gegaan!

Lees ook de andere blogs van Judex.REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 2 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.