Menu

Vertrek bonusbroertje en bonusmoeder

1 reactie
bonusmoeder

De relatie tussen mijn ex en zijn nieuwe vriendin is over. Onze dochters zijn hier sinds een paar maanden van op de hoogte. Helaas gaat het vanaf dat moment niet zonder slag en stoot.

5 Jaar lang hebben de vriendin van mijn ex en haar zoontje in hetzelfde huis gewoond als mijn ex en onze dochters. Ze zijn nog jong, dus dit is een behoorlijk groot deel van hun leven geweest.

Mijn ex en zijn vriendin hadden veel ruzie. Heel veel ruzie. Het was onhoudbaar geworden om samen in één huishouden te blijven wonen. Zijn vriendin besloot een paar dagen voor de zomervakantie onverwacht om te vertrekken met haar zoontje. Door de boosheid mocht het zoontje geen afscheid nemen van mijn ex, geen knuffel, geen kus, niks… Hij werd weggetrokken door zijn moeder. Een erg verdrietige situatie.

Onze dochters waren op dat moment bij mij en hebben ook geen afscheid kunnen nemen. Ze kregen bij thuiskomst te horen dat ze waren vertrokken en dat het onbekend was of ze zouden terugkeren en zo ja, op wat voor termijn. Mijn dochters zijn hier, weken later, nog steeds verdrietig over.

wat is alimentatie?

Een ander onderkomen

Tijdens mijn vakantie, onze dochters waren met ons mee, kreeg ik bericht van hun bonusmoeder. Een vriendelijk bericht met een soort excuus dat het zo gelopen was, maar dat ze geen andere keuze had. De situatie was zo zorgelijk dat ze het vertrek snel had geregeld. Ze gaf aan dat ik, maar ook de meiden, altijd contact met haar mogen opnemen als we vragen hebben. Dat liet ik me geen twee keer zeggen.

Ik was benieuwd of ze na onze thuiskomst na drie weken, weer thuis zouden zijn. Onze dochters keken erg uit naar het wisselmoment, in de hoop dat ze hun bonusmoeder en -broertje weer zouden zien. Ik kreeg als antwoord dat dit tijdens de zes wekenlange vakantie niet zou gebeuren. Inmiddels weet ik dat ze na de vakantie een ander onderkomen hebben en dit mogelijk wat langer is dan ‘tijdelijk’.

Geen contact

Mijn ex wil niet dat ik contact heb met zijn ex. Hij is zo boos op haar en is bang dat zij mij beïnvloedt. Daar kan ik enigszins inkomen, al bepaal ik wel zelf in welke mate ik hem hierin tegemoet kom. Wat ik heel moeilijk vind is dat hij absoluut niet wil dat de kinderen contact met haar opnemen en daardoor dus ook niet met hun bonusbroertje. Hij heeft geen eigen telefoon, dus contact zal via zijn moeder moeten gaan.

Ik hoor van mijn oudste dochter dat ze heel stiekem af en toe een berichtje stuurt naar hem via een online game. Mijn ex heeft op de telefoon van onze jongste dochter gezien dat ze haar bonusmoeder een berichtje heeft gestuurd. De behoefte aan contact vanuit de kinderen is er heel erg en dat maakt het voor mij heel lastig.

Dilemma

Zelf vind ik het heel erg dat er geen afscheid is genomen en dat mijn ex het verbiedt dat de kinderen contact hebben. Dit gaat zo in tegen mijn gevoelens en mening dat de kinderen niet de dupe mogen worden van een relatie die is verbroken. Als ik de kinderen contact laat hebben krijg ik enorme problemen met mijn ex, terwijl ik net zo blij ben dat na jarenlange strijd de onderlinge verhouding goed is. Als ik dit niet doe, gaat dit tegen mijn eigen gevoel in en voel ik me schuldig naar mijn kinderen toe dat ik feitelijk meewerk aan deze keuze van hun vader.

School

Over een aantal dagen beginnen de scholen weer in onze regio en ik hoop van harte dat hun bonusbroertje nog op dezelfde school zal starten. Het is onduidelijk waar zijn nieuwe onderkomen is. Is dit in de buurt van school of aan de andere kant van het land? Onze kinderen zijn erg nerveus en vol stress, omdat het onzeker is. Ze maken zich zorgen of als hij naar een andere school gaat, ze hem ooit nog zullen zien en ik begrijp deze angst volkomen. Het voorstel dat ik het haar zou vragen werd mij feitelijk verboden…

Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik volgende week afwacht. Mocht nu blijken dat hun bonusbroertje van school is gehaald, dan ga ik met mijn ex rond de tafel om te eisen dat er op wat voor manier dan ook contact kan blijven tussen de kinderen. En als hij zijn poot stijf blijft houden? Dan overweeg ik serieus om het heft in eigen hand te nemen en het onderling met zijn ex-vriendin te regelen, met alle gevolgen van dien voor onze, nu goede, onderlinge ouderrelatie….

Lees ook de andere blogs van Judex.REACTIES

Fien - 1 sep 2022

Volgens mij zijn jij en zij 2 volwassen, zelfstandige mensen die zelf wel kunnen bepalen of ze wel of geen contact willen hebben en heeft je ex daar niets mee te maken. Hij hoeft er niet tussen te zitten, hij hoeft er niet mee belast te worden en zich er ook niet mee te bemoeien. Op het moment dat de kinderen bij jou zijn, zijn ze jouw verantwoording en kun jij dus ook bepalen met wie hij ze in contact laat. Je ex heeft kennelijk een controle issue. Maar dat is toch echt van hem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.