Menu

Voor het eerst houten jaloezieën? Hier moet je op letten

Houten jaloezieën hebben een warme natuurlijke uitstraling en brengen rust en sfeer in de ruimte waar ze hangen. Maar welk materiaal, kleur en breedte past bij jouw raam en interieur? Hoe neem je de juiste maten op en kan je het zelf netjes monteren of moet je het laten doen door een vakman? Er zijn nog best wat vragen te beantwoorden voor je de perfecte houten jaloezie voor je raam hebt hangen. We namen een kijkje in de wereld van houten jaloezieën en hebben de do’s en don’ts voor je op een rij gezet? 

Begin bij het begin
Maak voor jezelf een stappenplan wanneer je besluit om houten jaloezieën? Aan te schaffen. Begin bij het begin. Waar komen ze te hangen en wat moeten ze doen? In je slaapkamer wil je waarschijnlijk graag donker hebben, terwijl er in een andere ruimte (bijvoorbeeld je werkkamer) juist wel wat licht doorheen mag komen. Het doel en de eigenschappen van de houten jaloezieën die daarbij horen moet je dus eerst helder hebben voor je verder gaat. 

Materiaal en kleur
Houten jaloezieën zijn in verschillende houtsoorten leverbaar. Abachi en bamboe zijn de meest voorkomende. Het is een kwestie van smaak waar jij voor kiest. Bij veel online shops kun je proefmonsters aanvragen om het materiaal te zien en te voelen. Houten jaloezieën zijn ook in veel verschillende kleuren leverbaar. Kijk goed naar de rest van je interieur en bijvoorbeeld ook naar de kleur van je kozijnen wat het beste bij het geheel past.  

Breed of smal?
De meest voorkomen lamelbreedtes voor houten jaloezieën zijn 25mm, 50mm en 70mm. Voor relatief kleine ramen en bijvoorbeeld het raam in een deur kiezen staat een smallere maat meestal het mooist. Voor grote ramen staan de brede varianten beter. Maar laat je vooral niet leiden door de mening van de menigte. Als jij smalle lamellen voor grote ramen cool vindt moet je dat vooral doen. Misschien zet jij wel een nieuwe trend!

Maten doorgeven en monteren

Het doorgeven van de juiste formaten aan de webshop is natuurlijk essentieel om vervelende verrassingen te voorkomen. Niets staat zo slordig als jaloezieën nét niet goed passen. Er zijn twee verschillende manieren om jaloezieën op te hangen. De eerste noemen we ‘in de dag’. Hierbij wordt de jaloezie in het kozijn, tussen de muren of aan het plafond bevestigd. De tweede manier om te monteren is ‘op dag’ waarbij de jaloezieën tegen de muur aan komen. Beslis welke montage je gaat toepassen voordat je de maten doorgeeft. Voor het monteren zijn verschillende bevestigingssystemen beschikbaar. Over het algemeen heeft de shop waar je de houten jaloezieën bestelt heldere handleidingen beschikbaar. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.