Menu

Vraag over zorgkorting kinderalimentatie

zorgkorting kinderalimentatie

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Man en vrouw uit elkaar, niet getrouwd geweest, geen geregistreerd partnerschap. Er zijn 2 minderjarige kinderen.

Hoofdverblijf kinderen bij moeder. Omgangsregeling is om de week van donderdag tot zondagavond bij vader. Zomervakantie: 3 volle weken bij vader. Volgens vader zijn dit 4 dagen om de week. Moeder zegt echter dat het geen 4 dagen zijn omdat vader de kinderen pas om 15 uur uit school haalt op zondag om 19 uur door moeder opgehaald, en het dus 3,25 dag is.

Die donderdag heeft vader echter vrij van zijn werk om de zorg van de kinderen op zich te kunnen nemen. Als de kinderen vakantie hebben, een studiedag, een zieke docent of als zij ziek zijn (bij aanvang van donderdag of als school belt dat ze ziek zijn en opgehaald moeten worden), haalt vader de kinderen die dag op en blijven ze de gehele dag bij hem. Dit is zo afgesproken tussen ouders.

Mag moeder met percentages van dagen rekenen? In dit zou vader dan nl maar 15% zorgkorting krijgen en geen 25% zoals wanneer je met hele dagen rekent.

Ongeacht waar de kinderen zijn, in dit geval op school, het is zijn dag van zorg voor de kinderen. Dit geeft moeder zelf ook aan. Alleen voor de alimentatieberekening vindt zij dit niet?!”

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl:

Vader heeft de donderdag gewoon de hele dag de zorg en mag deze dagen dus meetellen als hele zorgdag.

Ook als kinderen op school zitten, heeft iemand de zorg. Dat hoort gewoon thuis in de zorgkorting en mag daarom meegerekend worden.

Alimentatiewijzer.nl

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.