Menu

Weer aan het daten?

gescheiden en nu?

Bij elk afspraakje dat je hebt, voel je het: verlangen naar liefde, angst voor afwijzing. En soms is dat zo heftig, dat het leuke van afspreken er een beetje af is. Wat je over houdt, is vooral spanning. Dat kan ook anders. Leer je gevoelens te beschermen..

Wanneer je allerlei gevoelens hebt voordat je de ander ooit gezien hebt, moet je je afvragen waar die vandaan komen. Niet zozeer van je date, want die heb je immers nog niet gezien. Grote kans dat ze allemaal uit jezelf komen: dit is wat jij zo heel erg graag zou willen, een grote liefde. Hoe graag, voel je dan pas goed. En dat maakt kwetsbaar, dus ook bang.

Je gevoel kun je het beste beschermen door twee methoden in te zetten, liefst tegelijkertijd!

Zorg dat je nooit met één date mailt, maar met (minimaal) twee. Zo voorkom je een emotionele afhankelijkheid. Heb je een dag waarop je wankel bent en denkt dat X nooit van jou gaat houden, dan kun je ook denken: maar Y misschien wel en anders Z. Met meerdere dates mailen houdt je in balans. Wie er de (meest) ware is, blijkt vanzelf en daar ga je dan mee verder.

Daarbij hoort de methode van het gezond verstand. Wanneer je geen dates hebt, is je gezond verstand het sterkste. Zorg dat je dan een paar zinnen opschrijft die je aanspreken. Bijvoorbeeld: “Ook als dit niets wordt, heb ik een goed en gelukkig leven.” Of: “Er is meer vis in de zee.” Of: “Iemand die echt bij me past, vindt mij ook leuk.” Wat voor zin het dan ook voor jou is, het gaat erom dat je daarmee je gevoel beschermt.

bron: daten.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × = dertig vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.