Menu

Weer een nieuwe vriendin, wat doet het met de kinderen?

weer nieuwe vriendin

Nog geen 3 maanden geleden is de vriendin van mijn ex vertrokken, omdat de situatie onhoudbaar was. Het huis is nog deels van haar, maar toch zit er inmiddels een nieuw slot op de deur en daar heeft ze nog geen weet van. Hun spullen zijn inmiddels door mijn ex ingepakt en staan ook deels buiten onder een afdakje. Alles behalve fraai, vind ik…

Onze 2 dochters hebben goed last van de gehele situatie. Vlak voor de zomervakantie waren hun bonusbroertje en bonusmoeder onverwacht en zonder afscheid vertrokken. De gehele vakantie hadden ze de onzekerheid of ze hen zouden terug zien. Gelukkig zit hun bonusbroertje nog op dezelfde school en was dat probleem na 6 weken stress dus opgelost.

wat is alimentatie?

Een belangrijke vraag

Vorige week haalde ik onze dochters op bij hun vader. Al vrij vlot na vertrek vroeg onze jongste of ze even met mij kon praten. Uiteraard kon dat! De oudste riep al direct dat ze wist waar het over ging. Ik vroeg nog of het iets leuks was, of niet? ‘Absoluut niet’, was het antwoord van de jongste.

De oudste kon haar mond niet houden en stelde meteen de vraag waar ze blijkbaar al een paar dagen mee zaten: ‘Mama, is het normaal dat je een goede vriendin heel vaak kusjes op de mond geeft?’
‘Euh… Bij aankomst en vertrek of ook tussendoor? En gaat het om een volwassen persoon of een kindje?’ Deze vraag overviel me een beetje. Wat was er allemaal aan de hand bij hun vader? Het blijkt te gaan om hun vader en het was niet alleen bij aankomst en vertrek, maar ook tussendoor. Ze hadden hun vader op minstens 3 keer kusjes geven betrapt en ook gezien dat ze bij een wandeling in het bos stiekem hand in hand liepen.

Verliefd

De vrouw in kwestie was zowel op zaterdag als zondag bij hun vader geweest. Ze was voorgesteld als een hele goede vriendin. De meiden vonden het wel gek dat iemand een hele goede vriendin van hun vader is, terwijl ze nog nooit van haar hadden gehoord en haar ook nog nooit hadden gezien.

Wat een schrik zal dat geweest zijn toen ze hun vader onverwacht zagen kussen met deze onbekende vrouw. Ik heb hun vraag uiteindelijk teruggekoppeld naar hen: ‘Is het normaal dat je een goede vriendin meerdere malen op de mond kust? Doen jullie dat ook?’ Als snel kwamen ze tot de conclusie dat dit, in ieder geval bij ons, niet normaal geacht wordt en dit dus voor papa een bijzonder iemand moet zijn. De oudste concludeerde direct dat papa verliefd is.

Huilbuien

De jongste van de 2 kon niet in slaap komen die avond. De hele avond huilbuien en woede aanvallen. Ze is erg introvert en vindt het lastig om te praten over haar gevoelens en wat haar bezig houdt. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. Ze was ontzettend bang dat die vreemde mevrouw op korte termijn bij hun kwam wonen of dat ze zouden gaan verhuizen naar het huis van die mevrouw. Ze had ook al bedacht dat ze dan van school moest gaan wisselen, haar vriendinnen kwijt zou raken en van sportclub zou moeten veranderen.

Arm kind… Gelukkig kon ik haar geruststellen door te vertellen dat ik nooit toestemming zou geven voor wisseling van school en sportclub. Daarnaast heb ik een poging gedaan haar te overtuigen dat het niet zo’n vaart zou lopen. Geheel overtuigd was ze helaas niet…

Mijn mening

Ik begrijp dat het voor de vader van mijn kinderen fijn is dat hij een nieuwe vriendin heeft. Dit heeft hij bevestigd in het gesprek dat ik de dag erna met hem heb gehad. Echter, had ik het erg gewaardeerd als hij de kinderen hier nu nog niet bij betrokken had en ik vooraf even op de hoogte gesteld was van deze ontmoeting. Kennis laten maken tot daar aan toe, maar dan zonder kusjes en hand in hand lopen. Ook het gezamenlijk ophalen van de kinderen uit school een paar dagen later, waar zijn ex ook stond te wachten, vond ik niet geheel handig.

Ze zijn er nog niet aan toe om na alles wat er is gebeurd met zijn vorige vriendin en bonusbroertje, te schakelen naar een nieuwe bonusmoeder. Helemaal omdat qua huis en spullen de vorige relatie nog verre van afgerond is. Onze jongste worstelt hier zo mee dat we in een traject zitten voor speltherapie. Als alles bij hun vader op een andere manier was gegaan was dit misschien niet nodig geweest. Dat zit me dwars. 

Daarnaast ben ik bang dat deze relatie niet heel lang zal duren, gezien het leeftijdsverschil van bijna 20 jaar. Er zijn zat voorbeelden van relaties waar dit goed gaat, maar ik heb mijn twijfels… Helaas heb ik het niet zelf in de hand en zal ik de keuzes van mijn ex moeten respecteren. Hopelijk zie ik te veel beren op de weg en blijkt dit een super leuke nieuwe bonusmoeder te zijn, waar onze kinderen, na even wennen, uiteindelijk een goede band mee zullen opbouwen. 

Suzanne van Judex.

Lees ook de andere blogs van Judex.REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vijf = 45
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.