Menu

Wijziging kinderalimentatie

wijziging kinderalimentatie kindregelingen Images of money

wijziging kinderalimentatie kindregelingen Images of money

Wij blogden al eerder over de versobering van de kindregelingen per 1 januari 2015, maar omdat er deze week veel over is gesproken lichten we de wijziging van de kinderalimentatie er nog even speciaal uit.

Per 1 januari vervalt de aftrek levensonderhoud kinderen jonger dan 21 jaar (forfaitaire aftrek) en hier komt ook geen andere regeling voor in de plaats. De afgelopen jaren is de regeling met 2 stappen al versoberd. Eerst verlaging van de leeftijdsgrens van 30 naar 21 jaar. Per 1-1-2014 verlaging van de forfaitaire aftrekbedragen. Per 1-1-2015 is de aftrek vervallen. Dat heeft overigens nog geen gevolgen voor de aangifte in 2015, die betrekking heeft op 2014.

Deze wijziging kan invloed hebben op de hoogte van de kinderalimentatie, omdat thans het fiscaal voordeel wordt meegerekend in de vaststelling van het eigen aandeel van de ouders in de kosten van de kinderen (wat leidt tot kinderalimentatie). Maar de hoogte van de kinderalimentatie kan niet zonder meer door vader of moeder worden aangepast. Dat zal in onderling overleg moeten gebeuren of, als de ouders er niet uitkomen, door een rechter.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze en de andere wijzigingen van de kindregelingen veel vragen oproepen. Wij zullen begin volgend jaar workshops hierover organiseren. Zodra daarover meer bekend is melden wij dat.

Je kan uiteraard ook contact met Settlement contact opnemen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ acht = 15

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.