Menu

Wil je je ex terug?

ex terug?

Je relatie is gestrand. En nu wil je die speciale man of vrouw terug in je leven. Het komt regelmatig voor dat een stelletje na een relatiebreuk weer bij elkaar komt, er is dus hoop. En bovendien, je ex is al eerder voor je gevallen, dus waarom niet nog eens?
Voordat je een poging gaat wagen je ex terug te winnen is het zaak om de reden(en) van de relatiebreuk goed op een rijtje te zetten en je ‘game plan’ klaar te hebben.

Hoe je je ex terug krijgt

Stap 1: krijg alles op een rijtje

Het eerste wat je moet doen is de problemen welke de oorzaak van de relatiebreuk waren op een rijtje krijgen. Probeer de beoordelen of deze problemen op te lossen zijn of dat deze onoverkomelijk zijn. Wees je er van bewust van je eigen rol bij de issues binnen je relatie. Het heeft geen zin om de schuld van alles bij je ex neer te leggen. Denk na over de vraag, of een hernieuwde relatie met je ex niet weer uit zal lopen op een relatiebreuk, vanwege problemen waar jullie nooit uit zullen komen.

Denk na over de vraag waarom je je ex terug zou willen. Als je je ex terug wilt omdat je je zo eenzaam en verdrietig voelt dan zou dit wel eens de verkeerde reden kunnen zijn. Na het verbreken van de relatie val je in een diep gat. Je mist je maatje in je leven waarmee je dingen ondernam en je mist de sociale kring van je ex. Onderzoek of je echt je ex mist of dat iemand mist om dingen mee te ondernemen en te delen. Zou iemand anders de leegte die is ontstaan kunnen opvullen? Als je alleen maar iemand mist om dingen mee te ondernemen en te delen dan kan je beter op zoek gaan naar een nieuwe partner.

Stap 2: geef elkaar de tijd en de ruimte

De periode voorafgaand aan een relatiebreuk is vaak heftig, het is daarom beter om na een relatiebreuk elkaar de tijd en ruimte te gunnen om de wonden te likken en alles weer op een rijtje te krijgen. De emoties zoals verdriet, frustratie en boosheid moeten verwerkt worden, niet alleen bij jou maar ook bij je ex. Je zal over de initiële pijn van de relatiebreuk moeten komen en na moeten denken over wat je echt wilt. Bovendien heeft je ex tijd nodig om in te zien hoeveel hij of zij je mist.

Het is niet nodig om elkaar helemaal te ontlopen, mochten jullie elkaar op bijvoorbeeld een verjaardag tegen komen dan is dat prima, maar ga in deze fase niet samen afspreken.

Gebruik deze periode om in jezelf te investeren en leer weer om van jezelf te houden.

Stap 3: maak je ex jaloers

Om je ex terug te krijgen zal je hem of haar jaloers moeten maken. Je wilt dat hij of zij weer naar je gaat verlangen. Dit jaloers maken moet je er niet te dik boven opleggen, dit moet je zeer subtiel doen. Het belangrijkste is dat je laat zien dat je je leven helemaal op orde hebt sinds jullie uit elkaar zijn.

Je hebt het regelmatig gezellig met jullie gemeenschappelijke vrienden en op Social Media laat je zo nu en dan een foto de revue passeren waarop te zien is dat je het prima naar je zin hebt. En op deze foto’s zie je er uiteraard beter uit dan ooit. Op Facebook maak je nieuwe vrienden zodat je ex deze voorbij ziet komen in zijn of haar tijdlijn.
Zorg er voor dat je weer de persoon wordt waarop je ex ooit verliefd werd. Met je ex in de buurt zorg je er altijd voor dat je positief en vrolijk bent. Laat je ex zien dat je veranderd bent. Als je ex er bijvoorbeeld gek van werd dat je altijd als laatste op een verjaardag – na het aansnijden van de taart – kwam opdagen dan kom je nu keurig op tijd.

Stap 4: afspreken met je ex

Als je het gevoel hebt dat je er weer aan toe bent om tijd met je ex door te gaan brengen dan is het tijd om in actie te komen. In de afgelopen periode had je waarschijnlijk nog contact met je ex, vanwege de kinderen, het verdelen van spullen, op feestjes en dergelijke. Nu is het tijd om samen iets af te spreken. Je stelt je ex voor om iets vriendschappelijks te gaan doen, uit eten of ergens wat drinken bijvoorbeeld. Het is hierbij van belang dat je dit op een heel ontspannen manier doet, alsof het heel normaal is dat jullie wat gaan doen. Je ex mag niet het idee hebben dat je wilt afspreken omdat je de relatie wilt gaan lijmen.

Stap 5: laat haar of hem weer verliefd op je worden

Je ex weer verliefd op je laten worden hoeft niet zo moeilijk te zijn, je kent hem of haar immers als geen ander. En daar ga je gebruik van maken. Zo kan je bijvoorbeeld op een plek afspreken waarvan je weet dat je ex er graag samen met jou kwam.

Het doel van deze eerste afspraak is dat jullie samen een leuke tijd hebben. Subtiel kan je tijdens deze eerste afspraak herinneringen naar boven halen van leuke momenten welke je in het verleden met je ex hebt gehad. Dit zal de positieve gevoelens welke je ex voor je had weer aanwakkeren. Het is essentieel dat er geen vervelende onderwerpen worden aangesneden. Maak absoluut geen verwijten naar je ex en gebruik deze eerste afspraak niet om dingen recht te gaan zetten. Het gaat er echt om dat positieve gevoelens aangewakkerd worden en dat jullie het beide naar de zin hebben.

Als alles goed verloopt dan is er een basis voor een vervolg afspraak. En als alles heel erg goed verloopt dan lukt het je zelfs om de romantische gevoelens bij je ex weer volledig aan te wakkeren tijdens deze eerste afspraak.

Er zijn heel veel dingen die je beter niet kunt doen als je je ex terug wilt. En er zijn veel meer psychologische triggers welke je kunt inzetten. Te veel om hier allemaal te bespreken. Als je er serieus werk van wilt maken om je ex terug te winnen dan adviseren we je om eens te kijken op exterug.nl, deze site staat boordevol nuttige methoden, tips, do’s en don’ts.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.