Menu

Wil je weten of je in de woning kunt blijven na jullie scheiding?

1 reactie
Kan ik in het huis blijven wonen? hypotheekscan

Als mensen (overwegen te) gaan scheiden is vaak één van de eerste zorgen: waar kan ik wonen? Kan ik onze (koop)woning alleen betalen? Of kan mijn partner in de woning blijven? En zo niet: wat kan er dan wél?

Hypotheekscan

Om deze stress weg te nemen hebben Nieuwe Stap en Helder Mediation & Financieel Advies samen De Hypotheekscan ontwikkeld.

Een laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in je financiële mogelijkheden. Je komt te weten of je (volgens de normen van je bank) de hypotheek (waarschijnlijk) wel of niet alleen kunt betalen. Je krijgt te horen wat je maximaal kunt lenen én je krijgt waardevolle tips mee om het gesprek met de hypotheekverstrekker aan te gaan. Vaak is er namelijk meer mogelijk dan er in eerste instantie lijkt, als je goed geïnformeerd bent over je eigen situatie en de regels van de bank. 

Want hoe zit het bijvoorbeeld met het meenemen van je lopende rentecontract? Krijg je misschien te maken met een boete bij het omzetten van de hypotheek? En past de hypotheek straks wel bij jouw financiële situatie ná de scheiding? 

Kan ik blijven wonen?

Jamie en Loes waren al meer dan 20 jaar samen toen Loes vertelde dat ze niet verder wilde. Voor Jamie een donderslag bij heldere hemel. Toch bleef hij dapper staan en is de zaken gaan regelen met een mediator. Helaas had deze mediator niet veel verstand van financiële zaken. De Hypotheekscan bood uitweg. Jamie wilde graag de woning overnemen zodat zijn grote hobby, een antieke Jeep, in de garage, behouden kon blijven. Een eerste contact met de bank was niet bemoedigend. Na de hypotheekscan en een kort gesprek met de adviseur, was Jamie een stuk wijzer en heeft hij opnieuw met de bank overlegd; nu met meer bagage en kennis. Zo heeft hij direct met de bank kunnen regelen dat de rente voor het nieuwe hypotheekdeel al kon worden vastgezet.

Ook verliepen de onderhandelingen met Loes hierdoor sneller. Samen zijn ze tot een faire oplossing gekomen, niet alleen voor de uitkoopsom van Loes maar ook voor een passende vergoeding voor Loes omdat Jamie hun oude hypotheekrente kon overnemen.  

Vraag de hypotheekscan aan

Ben je ook benieuwd wat er mogelijk is? Je kunt de hypotheekscan hier aanvragen

De hypotheekscan kost € 99 voor één persoon en € 149 als jullie allebei willen weten wat er mogelijk is qua wonen/hypotheek. Je krijgt daarna online of telefonisch een persoonlijke toelichting met de erkend hypotheekadviseur van Helder Mediation aan wie je je vragen kunt stellen.

Helder Mediation en Financieel Advies

Lees ook de andere blogs van Helder Mediation.

REACTIES

Profielfoto van Pol

Pol - 22 okt 2023

Bij mijn scheiding na bijna 20 jaar samen hebben we direct met de bank onderhandeld. Wel heeft het mij heel veel tijd gekost om zaken uit te zoeken en met een voorstel te komen. Enige waar ik spijt van heb is dat ik dacht mijn huis niet te kunnen betalen en uit mijn huis zou moeten gaan dit jaar of komend jaar. Daardoor had ik de rente niet lang vast gezet. Ik ben nogal defensief/negatief over mijn financiën. Ik reken mij arm ipv rijk, dat heeft voor en nadelen dus De hypotheek scan klinkt als iets zinnigs denk ik en het zal een hoop tijd schelen. Verder is het belangrijk om goed met je ex te blijven overleggen en met iets te komen dat beide een goede nieuwe start geeft.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.