Menu

Win het boek ‘Als ik dit eerder had geweten’ voor samengestelde gezinnen

17 reacties
Boek samengestelde gezinnen

Door één van onze bloggende stiefmoeders werden wij attent gemaakt op het boek ‘Als ik dit eerder had geweten – het samengesteld gezin ontrafeld’ van Patricia Heije. Het is een naslagwerk voor professionals maar het blijkt dat ook ouders, ex partners en stiefouders zelf er steun aan hebben. Voor ‘onze’ stiefmoeder vielen er na het lezen veel dingen op zijn plek.

Nu moet het écht lukken

De druk op het samengestelde gezin is hoog. Met het verdriet over de verbroken relatie vaak nog volop aanwezig, beginnen verliefde partners met hoge verwachtingen aan een nieuw gezin. Maar rust en harmonie zijn verre vanzelfsprekend. Zichtbare en onzichtbare systeemdynamieken leggen een bom onder de duurzaamheid van het samengestelde gezin. Tweederde van alle samengestelde gezinnen in Nederland valt binnen vijf jaar uit elkaar.

Wat het boek je biedt

  • Welke zichtbare en onzichtbare systeemdynamieken een samengesteld gezin anders maken dan een kerngezin
  • Wat de belangrijkste succes- en stressfactoren zijn;
  • Wat de bouwstenen zijn van een samengesteld gezin.
  • Wat hulpverleners vooral níet moeten doen.
  • Hoe je bouwt aan een nieuwe gezinscultuur waar rust en harmonie vanzelfsprekend worden.
  • Hoe je op snelle en zorgvuldige wijze het samengesteld gezin kan screenen op problematiek.

Over de auteur:

Patricia Heije is expert in de problematiek van samengestelde gezinnen en ervaringsdeskundige, ze leeft sinds 2007 in een samengesteld gezin met haar man en vijf kinderen. Sinds dat moment werd haar, zowel persoonlijk als in haar werk als relatietherapeut, snel duidelijk dat er nog veel onwetendheid is rondom het samengesteld gezin. Een belangrijke reden voor het schrijven van dit boek.

Win het boek

Wij mogen 2 exemplaren van ‘Als ik dit eerder had geweten’ verloten. Als je in aanmerking wilt komen, laat dan in een reactie onder deze blog weten waarom dit boek jou kan helpen. Op 15 juni maken wij de winnaars bekend.

Als ik dit eerder had geweten samengestelde gezinnen

www.alsikditeerderhadgeweten.nl

REACTIES

Tessa - 6 jun 2021

Fantastisch boek. Helder, duidelijk en to The point. Er lopen zoveel samengestelde gezinnen stuk, waarom zou dat zijn? Dit boek geeft daar inzichten in en hoe je het hopelijk wel kan laten slagen. Ik kan het iedereen in samengestelde gezinnen aanraden!

Anita te Gussinklo - 10 jun 2021

Voor alle tips en adviezen lijkt me heel waardevol

Lonieke de Ruiter - 10 jun 2021

Ik ben heel benieuwd naar dit boek!

Chantal - 10 jun 2021

Mijn ex heeft inmiddels een relatie met een vrouw met ook twee kinderen. Graag zou ik hem het boek willen geven.

Maris19 - 10 jun 2021

Het lijkt me een waardevol boek om te lezen. Samenwonend met een partner met kinderen wat de nodige issues geeft en wat momenteel te veel invloed heeft op mijn gesteldheid. Ik hoop dat het boek mij kan helpen om mijn weg hierin te vinden.

W - 10 jun 2021

Wat klinkt ook dit weer interessant. Mijn kinderen zijn bij hun vader meteen na de scheiding in een samengesteld gezin terecht gekomen. Het stuk dat ze nog midden in hun verdriet zaten klopt dus helemaal. Verder is er weinig aandacht geweest voor een vertrouwd gevoel en bouwen aan een basis. Ik merk dat het daardoor lastig is voor hun om dat gezin als hun tweede (t)huis te zien. Ik ben daarom ook zeker geïnteresseerd in het boek omdat ik hoop te leren hoe ik hun kan ondersteunen in hun plek in het samengestelde gezin.

Sijmen - 10 jun 2021

Ik ben al een half jaar hopeloos verliefd op mijn vriendin en we staan voor de uitdaging een leven in te richten met in totaal zes kinderen. Alle hulp is welkom, want ik wil hier een succes van maken 😁❤️

Geraldine - 10 jun 2021

Wat zou ik dit boek graag lezen! Ik ben zelf al 15 jaar stiefmoeder. Daarnaast ben ik 5 jaar mediator. Iedere dag heb ik dus met de onderwerp om te gaan en een beetje meer inzicht zou dus van harte welkom zijn.

Suus - 10 jun 2021

Wij zijn ook van plan om begin volgend jaar te gaan samenwonen. Met zeker niet de intentie om weer uit elkaar te gaan. Dus ik zou graag dit boek willen winnen zodat we samen dit boek kunnen lezen.

Anne - 10 jun 2021

Wij zijn juist ouders die geen samengesteld gezin willen vormen. Althans niet nu de kids nog klein zijn (6-8-9-12). We zouden wel graag willen, maar genieten ook van onze eigen tijd met ieder 2 kids. En toch, toch lonkt t wel. Met al die beren op de weg. Ik zou me graag willen voorbereiden voor als we de stap wel durven maken. Over heel wat jaartjes! Het boek geef ik door naar een volgende, hoe meer kennis hoe beter. Voorkomt ellende denk ik.

Astrid - 10 jun 2021

Lijkt mij een fijn boek!

Diana Wagemakers - 11 jun 2021

Na zoveel meegemaakt te hebben in ons samengesteld gezin, waarbij 1 kind wegging en er 1 kind een prikkelverwerkingsstoornis heeft, kunnen wij elk inzicht en elk handvat goed gebruiken.

C. Tiebosch - 13 jun 2021

Als kind ben ik opgegroeid in een samengesteld gezin, ik heb er nu beroepsmatig mee te maken en zelf in mijn huidige situatie. Ik denk nu dat ik de do’s en don’ts wel weet, dus ben heel benieuwd naar nieuwe informatie die nieuwe inzichten geeft! Zeker omdat ik er met mijn eigen emotie in zit zou een helicopterview heel helpend en helend zijn. Die kennis kan ik dan weer meegeven op mijn werk en in mijn eigen leven.

Marieke - 14 jun 2021

Super interessant boek, hier ook een samengesteld gezin inclusief twee huizen (dus 3 voor de kinderen) het is nogal een uitdaging allemaal.

Agnes - 14 jun 2021

Lijkt me een heel interessant boek.

Agnes - 14 jun 2021

Ik zou dit boek heel graag willen lezen.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 15 jun 2021

Sijmen en Anne, hartelijk gefeliciteerd jullie hebben het boek gewonnen. Stuur even een mail met jullie postadres naar info@nieuwestap.nl, dan zorgen wij dat het boek wordt opgestuurd. Alle anderen heel erg bedankt voor jullie reacties!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.