Menu

Win het boek: “keep the good, ditch the bad”

9 reacties

Scheidingsgolf zorgt voor kil einde aan zomervakantie

Psycholoog Susanne Maris laat zien dat er meer is dan scheiden of blijven

Heb je een fijne zomer gehad samen, en zijn jij en je partner nader tot elkaar gekomen? Of hebben jullie elkaar (letterlijk) de tent uit gevochten? Na de zomervakantie besluiten veel stellen dat de koek op is. Uit onderzoek van Kantar TNS Nederland blijkt dat het aantal scheidingsaanvragen in augustus en september 20 tot 30 procent hoger ligt dan in andere maanden. Maar wat doe je als je relatie te goed is om te scheiden, en te slecht om te blijven? ‘Er zijn honderd andere manieren waarop je je relatie kan omvormen tot een nieuwe vorm waar je weer happy mee bent,’ aldus psycholoog Susanne Maris.

Keep the good, ditch the bad

Je relatie ligt op vakantie onder een vergrootglas. Niet alleen frustraties, maar ook de fijne dingen zie je scherper. Je bent een goed team samen, jullie hebben het gezellig met de kinderen en jullie geven om elkaar. Susanne Maris: ‘Als de vonk weg is hoef je niet altijd te scheiden. Want naast de minder leuke aspecten van jullie relatie, geef je dan ook alles op wat wél goed is. Gewoon maar door blijven modderen hoeft ook niet… Ik geloof sterk in ‘keep the good, ditch the bad.’

In haar gelijknamige boek helpt Susanne mensen om hun relatie een vorm te geven die wél werkt. ‘Zelf woon ik nu ruim zes jaar gelukkig samen met mijn kinderen en hun vader. Wij besloten samen te blijven als gezin en als vrienden, nadat we uit elkaar gingen als geliefden. Dat gun ik anderen ook,’ vertelt Maris.

It takes a village

Het is nagenoeg onmogelijk om alles wat je zoekt in één persoon te vinden. Zo schrijft Susanne: ’Kurt Vonnegut schreef dat we dingen van een partner verwachten waar we vroeger een heel dorp voor nodig hadden. Met de een kan je praten, met de ander lachen, met weer een ander heb je waanzinnige seks, dan is er nog iemand op wie je altijd kan rekenen, en weer een ander is goed met kinderen.’

Het is dus best normaal dat alles wat je elkaar te bieden hebt in een relatie na een tijd niet (meer) genoeg is. Focus op de goede aspecten van jullie relatie die je wilt behouden, en zoek samen een oplossing voor de dingen die je elkaar niet meer kunt geven.

Jouw eigen versie van ‘nog lang en gelukkig’

In Keep the good, ditch the bad lees je hoe je een gelukkig gezin houdt, hoe je vrienden blijft met je partner én hoe je ruimte maakt voor een nieuwe liefde in je leven. Zo houd je de thuisbasis stabiel en creëer je jouw eigen versie van ‘ze leefden nog lang en gelukkig’. Voor jezelf, je partner en je kinderen.

Ben je benieuwd naar dit boek?

We mogen twee exemplaren weggeven! Geef aan waarom je graag meer wil weten over de omvorming van je relatie en waarom je dus het boek wil winnen.

Op 10 oktober maken we de winnaars bekend! Houd dus je reactie in de gaten.

REACTIES

patrick Volder - 28 sep 2023

Ik zit in een goede relatie, echter vochten we als samengesteld gezin, voor de eerste keer op vakantie, elkaar de tent uit. Zou graag handvatten willen voor de toekomst

Anneliese de Waal - 28 sep 2023

Ik ben heel erg benieuwd naar het boek, zou het boek graag willen lezen.

Cathalijne Mackenzie van Meel - 28 sep 2023

Ik zit midden in het omvormen van mijn relatie en gezin. Mijn man en ik wonen niet meer bij elkaar; de kinderen en ik wonen in een dorp verderop. Maar... er is zeker nog liefde en vriendschap tussen ons en veel gedeelde herinneringen. We proberen samen op de een of andere manier vorm te geven aan een gecontinueerd gezin en de vriendschap te behouden, maar ik zou ook weer ruimte willen creeren voor nieuwe liefde en andere avonturen. Ik denk dat dit boek ons echt verder op de goede weg zou kunnen helpen.

Carola - 28 sep 2023

Poe, wat een interessant boek! Ik zit in een fase waarvan ik hoop dat het - nog - mogelijk is en mogelijk te maken is. Er zijn nog weinige concrete voorbeelden in mijn omgeving van gezinnen die afwijken van het standaard plaatje of samen of helemaal uit elkaar. Ik merk wel dat ik op een gegeven moment nieuwe liefde wil toelaten. Ik weet ook dat ik erg verschil van hem. Dus, hoe doe je dat dan? Apart wonen, toch een soort van gedeeltelijk samen en ook een nieuw leven met nieuwe liefde opbouwen? Ik hoop hier inspiratie en voorbeelden uit te halen wat betreft het Hoe dán.

Joeri en Kim - 29 sep 2023

Onze relatie thuis is stilletjes aan rampzalig te noemen. Als dit boek echt een uitweg biedt uit onze impasse, please pretty please, stuur het naar ons op. Als het werkt zullen we met veel plezier de auteur achteraf persoonlijk even bedanken.

Romy V - 1 okt 2023

Lijkt mij een enorm interessant boek! Nieuwe inzichten hoe je zaken terug omvormt in iets goed, in plaats van gewoon weggooit. Ook even de schrijfster haar loopbaangeschiedenis erbij gehaald en klinkt zeer belovend.

Hanne - 2 okt 2023

We zijn 14 jaar samen dit jaar. elkaar leren kennen op 21jarige leeftijd. Na 14 jaar besef ik dat de verwachtingen in het leven van beide anders ingevuld worden. We zijn bewust kinderloos en ik heb een cruciale leeftijd van 35 jaar bereikt. We zien elkaar graag, maar soms vraag ik me af.. Is dit het? hij is een trouwe, lieve partner.. Ik een temperamentvolle, communicatieve tegenpool. We volgen al 10 jaar op regelmatige basis relatietherapie om alles te onderhouden op gebied van communicatie, want dit is echt ons struikelblok. Liefde is een werkwoord, zelfliefde ook. Dit in combinatie met een besluiteloos karakter zorgt voor heel wat slapeloze nachten. Dus dit boek zou me zeker tot nieuwe inzichten kunnen brengen. BENIEUWD!

Olivier Algoet - 2 okt 2023

Online las ik dat het boek een waardevolle gids is die me kan helpen bij het creëren van een leven dat in lijn is met mijn waarden, doelen en geluk. Het winnen van dit boek zou een investering zijn in mijn eigen welzijn en persoonlijke groei. Heel erg benieuwd welke nieuwe inzichten dit boek me zal geven!

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 10 okt 2023

Carola en Hanne, hartelijk gefeliciteerd de boeken zijn voor jullie! Stuur even je postadres naar info@nieuwestap.nl Alle anderen hartelijk bedankt voor jullie persoonlijke reacties.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.