Menu

Win, Je hoeft het niet alleen te doen, van Villa Pinedo

10 reacties
Je hoeft het niet alleen te doen

Dit is een buddy in boekvorm voor alle kinderen met gescheiden ouders, gebaseerd op de Villa Pinedo-methode.

De scheiding van ouders kan als een achtbaan voelen. Gevoelens gaan alle kanten op. Kinderen worden in Je hoeft het niet alleen te doen aan de hand genomen door jongeren die al eerder in deze achtbaan hebben gezeten en er sterker uit zijn gekomen.

Ervaringen van kinderen van 9-16

Dit creatieve boek laat kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn en dat ze het niet alleen hoeven te doen. Het staat vol verhalen en ervaringen van anderen waar kinderen van 9 tot 16 jaar uit kunnen halen wat voor hen waardevol en belangrijk is.

Het is een eerlijk, open, veilig en kleurrijk boek dat hoop en lucht geeft. Je hoeft het niet alleen te doen is een groots cadeau voor ieder kind, nichtje of buurjongen die zichzelf stevig staande mag houden tijdens en na de scheiding van zijn of haar ouders.

Geschreven vóór en dóór kinderen

Je hoeft het niet alleen te doen’ is geschreven vóór en dóór kinderen met gescheiden ouders. Voor kinderen vanaf 10 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In dit boek kunnen kinderen verhalen lezen over hoe andere kinderen omgaan met de scheiding van hun ouders. Ervaringen en tips over stiefouders, wonen in twee verschillende huizen, het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders en hoe je kunt dealen met ruzie. Over ál die andere dingen die erbij komen kijken als je ouders uit elkaar gaan.

Met heel veel liefde en toewijding hebben Marsha Pinedo (oprichter Villa Pinedo), Demi Keppel (toegepast psycholoog) en Sophie Mulder (pedagoog) van Villa Pinedo de afgelopen maanden gewijd aan het verzamelen van ervaringen van kinderen, jongeren en van henzelf. Dit boek is het boek geworden dat deze ervaringsdeskundigen als kind graag hadden gehad.

Wij geven 2 exemplaren weg

Wil jij in aanmerking komen voor een exemplaar leg dan in een reactie uit waarom het voor jou, of voor jouw kind, fijn zal zijn om dit boek te lezen. Op 8 juni maken wij de winnaars bekend.

Villa Pinedo

p>

REACTIES

Judith Friesen - 28 mei 2021

Ik wil het boek heel graag winnen voor mijn kinderen van 13 en 10, die het 5 jaar na de scheiding nog steeds regelmatig moeilijk hebben met alle gevolgen...

Zoekende - 28 mei 2021

Ook ik wil het boek graag winnen. Onze scheiding was heel abrupt en heftig. Al snel kwamen mijn kinderen bij papa in een samengesteld gezin. Mij, hun moeder, heeft ook nog in die tijd ' sova- training' gedaan..intern. Dochterlief adhd, zoonlief pddnos. Ik probeer te achterhalen wat ze denken, een inhaalslag te maken. Het is een voortdurende balans tussen communiceren, knuffelen, afleiden en parentificatie te proberen te vermijden. Op deze manier vinden ze misschien steun en begrip, even zonder gevoelsmatig in een loyaliteitsconflict terecht te komen..

Patricia - 30 mei 2021

We gaan onze dochters van 14 en 11 morgen vertellen dat hun ouders gaan scheiden. De jongste heeft ASS en de oudste is al flink aan het puberen. Twijfel, twijfel, twijfel.... wel of niet bij elkaar blijven...... wachten totdat de kids ouder zijn..... is dit de juiste beslissing.... wat doe ik de kids aan (het is mijn keuze om de stekker eruit te trekken)...... hopelijk biedt dit boek een beetje verlichting voor mijn meiden 🙏🙏

Patrick - 3 jun 2021

Ik wil het boek erg graag winnen, ik ben beland in een vechtscheiding en ben een verstoten vader. Ik zou het boek graag aan mijn kind(eren) willen versturen, in de hoop dat het ze helpen gaat alles te verwerken.

Janneke - 3 jun 2021

Ik ga dit boek sowieso kopen! Onze scheiding begon heel rustig, maar inmiddels noemt de advocaat het al een vechtscheiding. Het loopt al ruim 9 maanden. En we zijn er nog lang niet uit. Onze kinderen accepteren alles zoals het is. Maar wat er ondertussen in die koppies gebeurt heb ik geen idee van. Ik wil ze er graag mee helpen, hopelijk kan dat met dit boek.

Nanda - 3 jun 2021

Ik zou het boek graag winnen voor mijn kinderen van net 8 en bijna 11 jaar. Wij zijn al ruim 7 jaar verwikkeld in een ingewikkelde scheiding waarbij met name de oudste heel veel moeite heeft om naar zijn vader te gaan. Hij kropt alles op met alle gevolgen van dien, slecht slapen, steeds meer moeite met school of het aangaan van vriendschappen. Ik zie nu ook steeds meer dingen bij de jongste komen die ook begint te stoeien met de situatie, hulpverlening die niet goed van de grond komt, wat zijn weerslag heeft op mij.

L. - 3 jun 2021

Mijn oudste zoon van 9 heeft nog veel moeite met de scheiding. De band met zijn vader is niet zoals hij het graag zou willen, waardoor hij eke keer eerder thuis komt. Hij kan de woorden en kracht niet vinden om richting zijn vader aan te geven waar hij behoefte aan heeft. (En elke poging wordt niet gehoord) Helaas kan ik hem niet helpen omdat goed bedoelde adviezen van mij door vader als kritiek worden gezien en daarom kan ik alleen mijn zoon helpen in het vinden van de wens en de woorden. Verhalen van andere kinderen kunnen hem helpen bij het feit dat hij niet alleen staat in deze situatie en ook bij de gedachte dat tijd wonden kan helen, terwijl het tot nu toe lijkt alsof tijd de situatie alleen maar zwaarder maakt. Daarnaast kan het mij helpen te leren van deze verhalen voor de ondersteuning in deze situatie of andere lastige momenten die nu gaan komen, maar ook in het verbeteren van de band tussen mij en hun vader.

Suzanne - 3 jun 2021

Hoi, woonachtig nu in het buitenland, waar weinig gesproken wordt over scheidingen en ook niet echt normaal gevonden wordt, denk ik dat dit boek voor mijn kinderen een grote steun kan zijn. Ze denken hier veelal dat het alleen hen overkomt. Misschien dat het lezen van dit boek hen, 9 en 10, doet inzien dat ze niet alleen zijn.

Karen - 3 jun 2021

Het niet alleen hoeven doen, dat wens ik ons enig kind, een meisje van 14 jaar, toe. Erkenning en herkenning vinden in deze chaotische tijd waarin zoveel veranderd, en wij als ouders geen neutrale gesprekspartners zijn.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 8 jun 2021

Iedereen heel hartelijk bedankt voor jullie openhartige reacties! We hopen dat jullie steun hebben aan de ervaringen die we op deze site delen en wensen jullie veel succes met het begeleiden van jullie kinderen bij de scheiding. De boeken gaan naar L. en Suzanne. Willen jullie ons een mail sturen met jullie adres? info@nieuwestap.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.