Menu

Zij regelden hun scheiding online: reviews en ervaringen

scheiding online

Boodschappen doe ik via mijn mobiel en zelfs dates worden gepland via de app… “Stuur je even een tikkie?” is bijna een standaard uitspraak geworden tussen mij en mijn vrienden. 

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat het leven online eigenlijk niet meer weg te denken is uit ons dagelijkse bestaan. Voor mij maakt het het leven soms makkelijker, maar ik merk ook dat het mij en mijn vrienden op afstand houdt. 

Samen regelen, op afstand

Nu heb ik ervaren dat een beetje afstand in het geval van een scheiding best wel fijn kan zijn. Bij online scheiden – deze term ben je vast wel eens tegengekomen tijdens je research naar het scheidingsproces – regel je je scheiding vanuit huis en dus online. Dit regel je met of zonder je (ex-)partner in je nabijheid. Je regelt de scheiding dus wel samen, maar als je dat prettig vindt kan dat dus op afstand in de online wereld. 

Ervaringen

Graag deel ik wat ervaringen van stellen die hun scheiding online hebben geregeld via Uitelkaar.nl, zodat jij verder kunt uitzoeken of deze manier iets voor jou is. 

Arno; eigen sfeer, eigen tempo

Laten we beginnen met Arno (45 jaar). Zijn ervaring laat zien dat elke situatie, relatie en daarmee scheiding uniek is. De sfeer van een advocaat is niet altijd waar je naar op zoek bent en het bepalen van je eigen tempo kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een passende manier van scheiden. Online alles regelen voelde daarom voor Arno als de beste keuze:

“Heel graag wilden we onze scheiding zonder een advocaat oplossen. Niet omwille van de kosten, wel omwille van het creëren van een informele, niet zakelijke, insteek. Scheiden gaat over emotie. Over goed overleggen hoe goed uit elkaar te gaan in een eigen tempo. Met een advocaat in de arm wordt de situatie al snel grimmiger en door de juridische advisering zakelijker. We wilden flexibiliteit: samen dingen kunnen bespreken. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd: problemen met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.”

Amir; in mijn eigen tijd

Misschien kun je je goed vinden in het verhaal van Amir (35 jaar). Hij is gewend om digitaal bezig te zijn. Hij is eigenlijk altijd druk, verliest zijn mobiel niet uit het oog en vindt het belangrijk zelf in te plannen wanneer hij werkt aan zijn afspraken. Hij en zijn (ex-)partner zijn on speaking terms en willen er graag samen uitkomen.

“Ik vind online scheiden overzichtelijk, voordelig, en gemaakt voor de digitale generatie! Ik vond het fijn om in mijn eigen tijd aan alle documenten te werken. Het platform van Uitelkaar.nl is perfect voor stellen die het belangrijk vinden om samen afspraken te maken. Het heeft ons op een vrij eenvoudige manier geholpen met de afhandeling van de scheiding. Hierbij is het wel belangrijk dat wij samen goed konden praten en de dingen konden regelen. Er was geen ruzie of iets dergelijks.”

Sanne; goedkoper

Voor Sanne (53 jaar) was het van groot belang de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit was voor haar een belangrijke factor om te kiezen voor een online scheiding. Ook vond zij de onbeperkte hulp van een casemanager erg prettig en het feit dat je geen fysieke afspraken buiten de deur hoefde in te plannen. 

“Ik zou online scheiden wel aanraden. Het is allereerst goedkoper dan een advocatenbureau, waarbij je betaalt voor elk uur. Je hebt de vrije hand en kan daardoor zelf het tempo bepalen. Mocht je er niet uitkomen is er goede hulp en kan er altijd nog naar mediation worden doorgestapt. Het scheelde om niet heen en weer te moeten rijden en met verschillende advocaten in de weer te moeten. Maar dat ligt uiteraard ook aan de relaties tussen de voormalige partners. “

Vanessa; snel en toch persoonlijk

Een snelle afronding was voor Vanessa (39 jaar) belangrijk. Zij wilde graag zo snel mogelijk door met haar leven, maar in dit gevoel wilde ze zichzelf behoeden om belangrijke dingen niet over het hoofd te zien. De persoonlijke aandacht in combinatie met de voordelen van een online platform waren voor haar reden om te kiezen voor online scheiden via Uitelkaar.nl

“Ik waardeer de snelheid waarmee alles gaat. Ik vul iets aan in het dossier en direct volgt er ook een reactie van onze casemanager Anouk. Ze maakt het daarna ondanks dat het allemaal digitaal is ook erg persoonlijk. Dat is in deze situatie ook prettig!”

Benieuwd naar meer ervaringen van gescheiden stellen? Lees hier een aantal uitgebreide interviews waarin meer persoonlijke verhalen worden gedeeld. 

Wil jij online scheiden in je eigen tempo, snel en met extra ondersteuning waar nodig? Neem dan een kijkje op Uitelkaar.nl en ontdek of online scheiden past bij jouw wensen. 

Uitelkaar.nl

Lees ook de andere blogs van Uitelkaar.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.