Menu

5 tips voor als je gaat verhuizen na de scheiding

Bij een scheiding komen veel verschillende zaken kijken, en zo ook vaak een verhuizing. Naast dat een scheiding vaak gepaard gaat met een stressvolle periode, zal de verhuizing ook nog eens stressgevoelens oproepen, vooral wanneer je deze klus zonder je partner moet uitvoeren. Daarom hebben wij in deze blog verschillende tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij de verhuizing na jouw scheiding soepel kunt laten verlopen.

Neem de tijd

Wanneer je al door een stressvolle periode gaat, is het haasten van een verhuizing het laatste waar je behoefte aan hebt. Het is dan ook belangrijk om goed de tijd te nemen om de verhuizing te plannen en uit te voeren. Zorg er voor dat je georganiseerd te werk gaat en maak een lijst van wat er moet gebeuren en stel bijvoorbeeld een tijdschema op. Dit zal je helpen om de klus binnen de gewenste tijd uit te voeren.

Vraag om hulp

Ook na jouw scheiding sta je er niet alleen voor. Vraag je vrienden en familie om hulp bij de verhuizing. Verder kun je altijd professionele hulp inschakelen en  machines voor de verhuizing huren bij een machineverhuur. Door hulp te vragen zal je jezelf een hoop stress besparen en zal je verhuizing soepeler verlopen.

Verwijder emotionele bagage

Tijdens een verhuizing zal je ook spullen weg moeten gooien. Het kan altijd moeilijk zijn om spullen weg te gooien die emotionele waarde hebben, maar soms is dit wel nodig om verder te kunnen gaan. Neem even de tijd om te bepalen wat je echt wilt houden en wat je kunt weggooien of doneren. Het kan bijvoorbeeld helpen om een vriend of familielid te vragen om je hierbij te helpen, zodat je niet in je eentje voor beslissingen komt te staan.


Communiceer met je ex-partner

Als je kinderen hebt, is het natuurlijk belangrijk om de verhuizing met je ex-partner te bespreken. Zorg ervoor dat jullie afspraken maken over het ophalen en het brengen van de kinderen en dat je ex-partner weet waar je naartoe verhuist. Als je nog spullen hebt die je ex-partner wilt hebben, regel dan een manier om die af te geven.

Maak een frisse start

De verhuizing na een scheiding kan het begin zijn van een nieuwe fase in je leven. Wij raden je aan om deze kans te omarmen en een frisse start te maken. Misschien wil je je richten op een nieuwe inrichting van je huis, of wil je aan een nieuwe hobby beginnen. Het maken van een frisse start kan je helpen om je te richten op de toekomst in plaats van op het verleden. 

Met een goed schema en hulp kom je al een heel eind. Zo kan je bijvoorbeeld een bouwdroger huren. Verder raden we je aan om de emotionele bagage te verwijderen, goed te communiceren met jouw ex en een frisse start te maken. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.