Menu

In 5 stappen je goede voornemens uitvoeren

goede voornemens

Doe een persoonlijke wens

Het nieuwe jaar is in zicht. Hoogste tijd dus voor het maken van goede voornemens die komend jaar de positieve kanten van je scheiding laten zien. Maar hoe stel je een doel dat je daadwerkelijk gaat halen? En wat vergroot het slagingspercentage van goede voornemens? Hierbij dé manier om goede voornemens te maken én uit te voeren in vijf stappen.

Stap 1 Doelen stellen

Dit is het makkelijke deel van de stappen die je gaat zetten. Bedenk wat je goede voornemens zijn, wat je binnen een jaar wil bereiken. Dit kan alles zijn. Van meer geld te besteden tot beter voor jezelf opkomen. Het doel hoeft nog niet heel concreet te zijn.

Stap 2 Bedenk de route

Zonder een routeplanning blijft een doel slechts een droom. Stel, je wil komend jaar strakker in je vel komen te zitten. Dan is het raadzaam om vanaf dat doel terug te rekenen welke stappen je moet nemen om daar te komen. Wanneer je dit hebt uitgestippeld heb je al een stuk concreter plan om je doel te bereiken.

Stap 3 Schrijf het op

Wanneer je jouw goede voornemens en stappen opschrijft, is de kans groter dat je er daadwerkelijk iets mee doet. Op deze manier vertel je tegen je brein: dit is belangrijk voor mij dus steek ik hier tijd en energie in. Mensen die op deze manier ‘a’ zeggen zijn eerder geneigd om ook ‘b’ te zeggen en hun plannen daadwerkelijk uit te werken. Het opschrijven van doelen en stappen met pen en papier (het liefst op een vel waar je het vaak ziet) werkt vaak het best.

Stap 4 Motiveer jezelf

Wanneer je vaker goede voornemens hebt gehad die niet zijn gelukt, weet je dat deze stap heel belangrijk en tevens heel lastig is. Het is goed om jezelf dagelijks aan je doelen te herinneren. Zo zorg je dat je niet van het pad afwijkt dat je in stap 2 hebt uitgestippeld.

Hierbij een aantal handige tips om je dagelijks aan je doelen te herinneren:

  • Maak het (liefst hardop) lezen van jouw goede voornemens die je in stap 3 hebt opgeschreven, onderdeel van jouw ochtendritueel.
  • Verzamel mensen om je heen die jou inspireren om je doelen te bereiken. Mensen die het meest dichtbij je staan hebben veel invloed op jouw gedrag.

Stap 5 Doe een stap(je) richting je doel

Je hoeft niet in één keer je leven compleet om te gooien om je doel te bereiken. Met dagelijks een klein stapje maak je de verandering behapbaar en hou je het beter vol. Wil je bijvoorbeeld beter in je vel komen te zitten? Begin met iets kleins zoals het vervangen van je boterham met hagelslag voor een bakje magere yoghurt met muesli. Wil je een groter sociaal netwerk? Bedenk met wie je een afspraak wil maken om een keer een kop koffie te drinken.

Hoe eerder je begint met dit stappenplan, hoe sneller je jouw doelen bereikt. Is het gelukt? Vier dan vooral je succes door jezelf bijvoorbeeld te verwennen met een mooi cadeau. Zet hem op!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 1




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.