Menu

Hoe blijf je op de been tijdens je scheiding?

Hoe blijf je op de been tijdens je scheiding

Ons hooggevoelig kind, voelde en wist meer dan we dachten!

“Het moment van de scheidingsmelding aan onze dochter, was zwaar en heel verdrietig. We hebben elkaar veel getroost. De reactie van mijn dochter was; “Ik wist dat dit zou gebeuren..,voor mij is dit geen verrassing”. We waren verrast dit te horen, mede omdat we nooit iets gedeeld hadden met haar en geen ruzie hadden met elkaar.

Onze relatie was geen liefdesrelatie meer, we voelden geen verbinding meer; we waren maatjes. 

En dat vonden we niet voldoende om onze relatie voort te zetten.

We hadden besloten om samen nog in het huis te blijven wonen totdat ik de sleutel zou krijgen van de nieuwe woning 2 maanden later.  

De sfeer veranderde wel die maanden na de scheidingsmelding; onze dochter ging zich afzetten tegen haar vader. Hij mocht ze niet meer naar bed brengen, niet meer voorlezen, niet meer naar school brengen.

Op een ochtend tijdens het ontbijt zei ze; ‘Papa, jij hebt een andere vriendin……’

Toen was het gedaan met de rust en na een gesprek met mijn man was het erger dan ik me had voor kunnen stellen; hij had tijdens onze relatie al 5 jaar een verhouding met een andere vrouw. Ik ben ingestort en wist niet meer wat ik moest doen…Wat was ik boos, ik wilde hem wel onder de grond stoppen en hem laten zitten..”

Ondanks dat ze samen al besloten hadden om te gaan scheiden, stortte de wereld toch in voor deze vrouw en voelde zich enorm gekwetst en ontzettend boos! Ik ben met haar een coachtraject gestart  en ze heeft stappen gemaakt om er weer voor te zorgen dat ze met meer vertrouwen en rust, de toekomst tegemoet gaat. 

Hoe blijf je op de been tijdens je scheiding?

Welke stappen zijn nodig om tijdens dit moeilijke scheidingsproces op de been te blijven?

  • Door het aangaan van het rouwproces, en door je emoties onder ogen te gaan zien, zorg je ervoor dat je niet verbitterd en boos blijft voor de rest van je leven. Als de negatieve emoties blijven, dan sluimeren deze emoties door in al je communicatie met de vader. Dit voelt het kind en zal het loyaliteitsconflict groter worden, waar ze veel last van krijgt.
  • Verdiep je in de hooggevoeligheid van je kind. Hoe ga je hier het beste mee om? Wat heeft zij nodig van jou om niet boos te blijven op haar vader? Hoe communiceer je het beste met haar zodat ze niet nóg meer druk en spanning gaat voelen. Het is al zwaar genoeg voor haar. 
  • Tips en tools om de mediator-gesprekken voor te bereiden, om goed beslagen ten ijs te komen. Sleutelwoorden; voorbereiden en oefenen! Als je weet wat je moet gaan zeggen dan kun je dit op een neutrale manier doen, zodat het tijdens deze gesprekken niet gaat escaleren.  Dit bevordert het proces naar het ondertekenen van het convenant.
  • Persoonlijke coaching om te leren hoe te communiceren met de vader van je kind, samen compromissen kan maken, zodat de scheiding niet uitmondt in een vechtscheiding.
  • Persoonlijke coaching om gezond te blijven; Hoe zorg je voor een goede nachtrust, dat je gezond blijft eten, en dat je blijft bewegen? Als je goed voor jezelf zorgt, ben je emotioneel beschikbaarder voor je kind wat hen rust en stabiliteit oplevert. 

Herken je jezelf in deze situatie, of wil je meer weten hoe je jouw situatie aan kan pakken? Laat maar weten en bel gerust voor een gratis kennismakingsgesprek.

Marloes Andriessen

Scheidingscoach

Kinder- en jongerentherapeut

0615528303

www.succesvolscheidenbrabant.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = tien




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.