Menu

Goede Voornemens van Chris

regel 't gescheiden en je financien

Chris (43) is net gescheiden. Ze werkt parttime als psycho-therapeute en heeft drie kinderen: Noa van 12, Eef van 14 en Bas van 17 jaar. In haar eentje probeert Chris haar drukke leven draaiend te houden, maar met drie pubers valt dat niet mee.

Chris staarde naar de stapels papieren op haar bureau en zuchtte. Wat een bende! Maar ze moest het opruimen, dat had ze immers luidkeels verkondigd op oudejaarsavond. Ze was toen met de kinderen op een feestje bij Ron en Roosmarijn. Om twaalf uur hadden ze geproost op het nieuwe jaar, daarna had iedereen zijn goede voornemen verteld. Noa zou niet meer roddelen, Eef wilde meer sporten en Bas wilde zijn rijbewijs halen. Chris had na enig aarzelen beloofd dat ze haar administratie op orde zou brengen. Ze betaalde alles altijd keurig en op tijd, alleen haar administratie was een grote berg papier. Ze wilde een systeem waar ze alle post meteen in kon wegbergen, de rekeningen netjes bij elkaar in een klapper, overzicht over alles wat er in- en uitging. Nu was het alweer februari maar van haar goede voornemen was nog niets terecht gekomen.

Ze tilde een stapel papieren op en bladerde er doorheen. Tussen de papieren zat haar echtscheidingsconvenant. Het was wat verkreukeld en er zat een koffievlek op. De rest van de stapel bestond uit rekeningen, bonnetjes, reclamefolders, noem maar op. Alles lag door elkaar, zo kreeg ze natuurlijk nooit overzicht! Ze had geen idee hoe ze er nu voorstond. En als Bas straks examen had gedaan en wilde studeren, wat zou dat gaan kosten? En dat rijbewijs, had ze daar wel ruimte voor in haar budget? Zou ze Marc kunnen vragen om een extra bijdrage, of was de alimentatie daar ook voor bestemd? Ze wist het niet.

Plotseling stond Eef in de deuropening: ‘Hoi mam! Hebben we nog brood? Ik rammel van de honger!’ Haar wangen waren rood en koud van de buitenlucht. ‘Nee, sorry Eef, ik heb nog geen tijd gehad om wat te halen. Kun jij even naar de bakker lopen? Twee volkoren gesneden en een zak krentenbollen. Pak maar tien euro uit mijn portemonnee’. ‘Is goed! En mag ik dan een croissantje, voor het halen?’ Eef wachtte het antwoord niet af, ze stormde de trap alweer af. ‘Vooruit dan maar,’ zuchtte Chris. Voor drie pubers in de groei was het eten niet aan te slepen, maar wat moest ze dan? Ze keek naar de berg papier. Wat nu als Noa en Eef straks ook gaan studeren? Dan kon ze maar beter vast gaan sparen. Hoe veel zou ze maandelijks opzij kunnen zetten?

‘Nou ben ik het zat!’ dacht Chris. Ze legde de stapel papieren weg en schakelde de computer in. Misschien kon ze iets vinden over waar ze hulp en ondersteuning kon krijgen. En dan ook maar meteen een stapel mappen bestellen, dan kon ze aan de slag. Het jaar was nog niet om, ze had nog alle tijd om aan haar goede voornemen te werken!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zes = 54




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.