Menu

❤️ Onze Seks is Stuk!

onze seks is stuk

Verbindend

Seks! Een onderwerp dat in relatietherapie niet mag ontbreken. Over het algemeen doet ‘gedoe’ in een relatie iets met het seksleven van koppels. Het wordt minder, minder verbindend, of zelfs een onderwerp waar ruzie over ontstaat door behoeften die (steeds) verder uit elkaar komen te liggen. Overigens lijdt de seks er niet altijd onder. Soms is het de goedmaker, de lijm en de verbinder. In de meeste gevallen echter niet. En dus is het een onderwerp dat aandacht verdient.

Zo ook bij een koppel dat al een tijdje bij mij in relatietherapie is. Seks is een van de grotere thema’s waar ze het over willen hebben. Hun seks was altijd goed en fijn, zo geven ze mij in de eerste sessie aan. Maar dat is veranderd. Twee jaar geleden werd de vrouw ziek. De focus kwam uiteraard vol te liggen op beter worden. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Seks verdween naar de achtergrond. Begrijpelijk.

Onze seks is stuk

Nu zijn ze twee jaar verder. De gezondheid is gelukkig weer goed. Maar de seks niet. Die is stuk. Die is nooit meer echt opgepakt. ‘Ja, op “feestdagen” gebeurt er nog wel eens wat, maar het mag geen naam hebben’, zegt de man. ‘Volgens mij doet ze het dan alleen om van mijn gezeik af te zijn’. De vrouw vertelt: ‘Ik ben inmiddels gewend geraakt aan dat seks geen rol speelt. Ik heb er denk ik gewoon geen behoefte meer aan.’ Pijnlijk voor de man om te horen. Hij bijt haar toe: ‘Nou, ik zit echt niet te wachten op een vriendschapsrelatie met jou, hoor. Ik wil een liefdesrelatie met alles erop en eraan.’

Voorspelbaar

In de sessies erna werken we verder aan dit thema. Dan blijkt dat er veel meer aan de hand is. De vrouw was in de periode voorafgaand aan haar ziekzijn eigenlijk al niet zo tevreden over hun seksleven: ‘Heel eerlijk, het was eigenlijk wat saai en voorspelbaar’, vertelt ze. ‘Ik genoot er heus nog wel van, maar ik durfde mijn echte verlangens en fantasieën niet te vertellen. Ik wilde hem niet kwetsen of het gevoel geven dat hij niet goed was tussen de lakens. Na mijn herstel keerde mijn verlangen naar het seksleven dat we hadden, niet terug. En dus werd het af en toe een knuffel en een zoen. Ik hield ook bewust afstand om niet het verkeerde signaal te geven.’

Nu het onderwerp zo openlijk wordt besproken, komt er ongelofelijk veel informatie op tafel. Super spannend, eng en heel kwetsbaar. Maar het geeft veel inzichten. Regelmatig hoor ik: ‘Echt? Dat wist ik helemaal niet van jou!’. Blijkt dat hun verlangens niet eens zover uit elkaar liggen. Het mag gewoon spannender, meer spicy, en wat onderzoekender. 


Dat is de kracht van open en kwetsbare communicatie. Hoe moet jouw partner weten dat jij iets anders verlangt, als je dit niet aangeeft? Dit koppel heeft prachtige stappen gemaakt en een seksleven gecreëerd dat voor hen beiden écht het willen waard is! ❤️

info@andewitte.nl

andewitte.nl

Lees ook de andere blogs van An.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × 5 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.