Menu

Een scheiding: zo regel je het met eigen woning

Huizen in Amsterdam. Zo regel je je eigen woning met scheiding

Wanneer je getrouwd bent geweest, maar je wil toch uit elkaar gaan, dan is het logisch dat je niet meer samen in een huis gaat wonen. Het is daarom van belang dat je op zoek gaat met spoed naar een andere woning waar je kunt gaan verblijven. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de ander. Het is wel van belang dat je een aantal zaken gaat regelen omtrent een woning. Hieronder lees je precies wat je moet regelen als je midden in de scheiding op zoek bent naar een andere woning.

1. Een geschikte locatie zoeken

Om te beginnen is het natuurlijk van belang dat je gaat kijken naar een goede locatie voor een woning. Zo kan het zijn dat je met je ex-partner kinderen hebt en dat het verstandig is om in dezelfde buurt te blijven wonen. Zoek dan in een goede straal binnen je oude woning. Verder is het ook van belang dat je gaat kijken naar je werk. Mocht je ver weg wonen van je werk, dan kun je altijd naar je werk toe verhuizen. Zo maak je het voor jezelf makkelijker en kun je zonder problemen op zoek gaan naar de juiste locatie. Een geschikte locatie voor een woning is het meest belangrijk als je gaat scheiden van je partner en wanneer je dan op jezelf moet gaan wonen.

2. Soort woning

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het type woning dat je graag wil hebben. Mocht je alleen zijn met je partner en je hebt verder geen kinderen, dan is het dus van belang om een woning te zoeken die geschikt is voor jou alleen. Als je wel kinderen hebt, dan is het verstandig om genoeg ruimte te hebben, zodat je kinderen ook bij jou kunnen wonen voor een deel van de tijd. Kies bijvoorbeeld een appartement, een rijtjeswoning, een vrijstaande woning of een woning die passend is voor jou en je eventuele kinderen.

3. Budget

Als je naar een woning aan het zoeken bent, dan heb je natuurlijk rekening te houden met je budget. Een budget is voor iedereen namelijk verschillend, maar het is verstandig om met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan om te kijken wat mogelijk is. Mocht het niet mogelijk zijn om een woning te kopen, dan kun je er ook altijd over na gaan denken om een woning voor een bepaalde tijd te huren. Een huurwoning is gemakkelijk te regelen en is ook betaalbaar, zeker als je alleen bent. Kijk dus snel wat voor jou een optie is als je snel op zoek bent naar woning.

4. Zaken regelen rondom het huis

Als je eenmaal een geschikte woning hebt gevonden voor jou, dan is het goed om zaken rondom het huis te gaan regelen. Zo is het verstandig om je woning te voorzien van stroom en energie. Met spoed energie aanvragen is daarom handig om te doen. Op die manier heb je binnen no time stroom in je woning en hoef je niet zonder te zitten. Zeker als je halsoverkop door de scheiding moet gaan verhuizen is dit een prettige stap. Wel is het goed om energie te vergelijken. Door middel van energie vergelijken kun je kijken welke leverancier het beste bij je woning past en waarmee je dus voor een goedkoop tarief energie kunt gaan gebruiken.

Verder zijn er nog andere zaken waar je naar moet gaan kijken. Zo moet je gaan kijken welke spullen je nog nodig hebt in je woning. Denk aan een bank, een mooie kast en natuurlijk een bed. Het is verstandig om dit snel voor elkaar te krijgen, zodat je je wooncomfort kunt verbeteren en dus snel uit huis kunt gaan en je eigen plek kunt gaan maken.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = vier




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.