Menu

Aan mijn ex: kom je spullen halen!

2 reacties
Terry Schweitzer via Flickr

Wat kan je doen als je ex, ondanks jouw herhaalde verzoek, zijn (of haar) spullen niet komt halen? Hoe vaak hoor je niet; ik word gek van de spullen van mijn ex, ik heb mijn ex al tig keer gevraagd die rommel op te halen. Wat kan je doen? 

Eigendom van je ex

Hoewel het verleidelijk kan zijn, doe je er niet goed aan om spullen van je ex die nog in jouw huis staan bij het grof vuil zetten. Het is namelijk zijn eigendom en dat mag je niet beschadigen of laten verdwijnen. Wel kun je wat doen om verder te kunnen gaan met je leven, zonder die spullen.

Aangetekende brief 

Om te beginnen, kun je je ex een aangetekende brief sturen met daarin het verzoek om zijn spullen binnen een redelijke termijn, bijvoorbeeld twee weken, op te komen halen. Zorg ervoor dat je een kopie van de brief en het aanteken bewijs bewaart.

Opslaan 

Reageert je ex niet of weigert hij zijn eigendom te komen halen, dan kun je de spullen laten opslaan. Je huurt daarvoor een garagebox of andere opslagplaats. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, maar die dient je ex eerst te betalen als hij er alsnog om komt vragen.

Verkopen 

Deze situatie kan natuurlijk niet eeuwig duren. Na een redelijke tijd, bijvoorbeeld zes maanden, kun je vervolgens de spullen verkopen (bijvoorbeeld op Marktplaats) als compensatie voor de kosten die je hebt gemaakt om zijn eigendom op te slaan. Voordat je zijn spullen verkoopt, doe je er goed aan dit opnieuw per aangetekende brief aan hem te melden.

bron: Jurofoon.nl

REACTIES

Hubert - 29 mrt 2017

Maar hoe zit het dan als jou ex jou spullen niet wil geven? Of te wel ze staan nog bij haar in huis maar zij weigerd pertinent om die terug te geven!

Eline - 17 apr 2017

Hubert, is het dan geen optie om een vriend / vriendin / buurman etc. te vragen om de spullen op te halen? Via een tussenpersoon, zeg maar? Vervelend voor je!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = twee




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.