Menu

Administratie, het kan best leuk zijn…

administratie gescheiden

De administratie is de volgende nieuwe stap.

De vorige keer hebben we een huishoudmanagementsysteem opgezet, waardoor je huishouden in ieder geval weer op rolletjes loopt. Dit is weer een Nieuwe stap in de richting van je nieuwe leven.

Deze keer gaan we de administratie aanpakken. Dit is niet het lievelingsklusje van de meeste mensen, maar wel héél belangrijk om goed bij te houden.

Bedenk maar eens het volgende:

· Krijg je weleens een aanmaning omdat je een rekening niet op tijd betaald hebt?

· Kan je het garantiebewijs niet meer terugvinden, terwijl je hem écht nodig hebt?

· Sta je weleens rood, omdat je eigenlijk niet goed weet wat je uitgaven zijn?

· Je hebt ook een grote kans dat je sommige zaken dubbel verzekerd hebt, waardoor je iedere maand teveel geld betaald (waar je ook hele leuke andere dingen voor had kunnen doen)

· Misschien laat je wel veel geld liggen, doordat je niet weet of je recht hebt op toeslagen.

Daarom is het verstandig om er een keer goed aandacht aan te besteden, zodat je een systeem op kan zetten wat bij jou past.

Hieronder een aantal praktische tips:

· Bewaar je administratie op een makkelijk bereikbare plek. Je moet hem in één handbeweging kunnen pakken, zonder dat je eerst van alles uit de kast moet halen of alles omgooit bij het pakken.

· Maak een vaste administratiedag in de week, of eigenlijk nog beter 2 dagen. Je administratie bijhouden is net zo belangrijk als het poetsen van je tanden (die poets je ook 2x per dag toch?). Zo houd je je financiën gezond!

· Als je een ordner gaat aanmaken, kies dan een map die je er mooi uit vindt zien. Je krijgt hierdoor positieve gevoelens als je de map ziet.

· Maak een indeling in de order, die logisch is voor jou. Waar zou je het de volgende keer zoeken? Dat is de plek om het te bewaren.

· Maak alle post open en sorteer het gelijk:

o Opbergen

o Betalen

o Andere actie ondernemen, bv bellen

o Weggooien

Een andere sortering kan natuurlijk ook, net wat jij handig vindt en bij jou past.

· Hou een huishoudboekje bij; dit kan tegenwoordig veelal digitaal. Maar ook als je geen digitale wizkid bent, kan je in excel gemakkelijk je inkomsten en uitgaven bijhouden.

· Door het overzicht dat je net gecreëerd, kun je gemakkelijk een budget opstellen.

· Hou je vervolgens ook aan dit budget!

Zo weet je zeker, ook al sta je er nu alleen voor, dat je administratie en je financiën op orde blijven. Weer een Nieuwe stap in de goede richting!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.